Hlavní obsah

Sparta v poháru končí! Dál jde Plzeň, Třinec a Liberec

Praha
Aktualizováno

Letní hokejový pohár Generali Česká Cup už zná tři semifinalisty. Třinec sice prohrál čtvrtfinálovou odvetu s Hradcem Králové 2:3, ale díky výhře 7:1 v prvním duelu jde dál. Do elitní čtyřky postoupila i Plzeň, která po úvodní remíze ve druhém zápasu porazila Livínov 5:2. Sparta v posledním středečním duelu remizovala s Libercem 2:2, po výhře v prvním utkání postoupili do semifinále Bílí Tygři. Druhý duel série mezi Pardubicemi a Zlínem je na programu ve čtvrtek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu proti Litvínovu.

Článek

Oceláři po úvodní jasné výhře 7:1 v Hradci Králové nastoupili do odvety bez řady opor. Odpočívat nechali elitní formaci i posilu z Detroitu Filipa Zadinu. Naopak poprvé oblékl dres Třince brankář Josef Kořenář, kmenový hráč San Jose.

"Pepa chytal dobře, byl to spolehlivý výkon. Nastoupil po dlouhé době do zápasu, trénoval jen týden. Myslím, že je tady reálný předpoklad, že se bude ještě zlepšovat," řekl trenér domácích Marek Zadina na klubovém webu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z druhého gólu proti Třinci - zleva Kevin Klíma, Jordann Perret, Richard Nedomlel, autor gólu Filip Pavlík a Jakub Sklenář.

Dvaadvacetiletý gólman poprvé inkasoval v 11. minutě, kdy jej překonal Vladimír Růžička. V polovině utkání vyrovnal Aron Chmielewski, ale hosté se o tři minuty později dostali opět do vedení. Po 38 sekundách třetí části sice opět vyrovnal Adam Raška, ale poslední slovo měl při vyloučení Miloše Romana v 56. minutě kapitán hostů Radek Smoleňák.

"Neodehráli jsme moc dobré utkání, bylo to hodně rozházené, nedali jsme si přesně kotouč, chyběla větší agresivita. Musíme se z toho poučit, teď už myslíme na semifinále," dodal Zadina.

V souboji Litvínova a Plzně byla výchozí pozice obou týmů vyrovnaná, v pondělí totiž zápas skončil 2:2. Na Stadionu Ivana Hlinky ale Západočeši rázně vykročili za postupem již v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Novou brankářskou jedničku Vervy Denise Godlu postupně překonali Filip Suchý, Pavel Musil a Matyáš Kantner.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Richard Jarůšek z Litvínova a Matyáš Kantner z Plzně.

"První dvě střídání jsme měli dobré, ale to bylo vše. Pak nás soupeř předčil a byl lepší," řekl trenér Vervy Vladimír Országh.

Litvínov ve druhé třetině snížil, ale na branku Pawla Zygmunda odpověděl v přesilovce David Stach. V závěrečné dvacetiminutovce se poprvé mezi střelce zapsal navrátilec ze zámoří Jan Myšák, ale výhru hostů zvýraznil Jan Eberle.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jan Myšák z Litvínova v odvetě pohárového duelu s Plzní..

"Dvakrát jsme dokázali snížit, nadechovali jsme se, měli další šance, ale Plzeň vždy dokázala skórovat. A po pátém gólu si to už pohlídala," uvedl slovenský kouč domácích na klubovém webu.

Trenér Západočechů Ladislav Čihák byl maximálně spokojený. "Chtěli jsme postoupit, chtěli jsme dojít co nejdál. Samozřejmě kluci jsou stále v tréninku, je to příprava, na druhou stranu je to zajímavý turnaj a podle toho jsme k tomu přistoupili. Jsem rád, že se nám povedla úvodní část, konečně nám tam napadaly góly," řekl Čihák.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Dávid Gríger z Liberce a David Vitouch ze Sparty.

Sparta potřebovala k postupu smazat dvoubrankové manko ze zápasu v Liberci, což se jí nepovedlo. Opět inkasovala jako první, když již ve 3. minutě otevřel skóre junior Jakub Rychlovský. Domácí nevyužili řadu šancí a ve 34. minutě přiblížil Liberec postupu Radan Lenc.

Pražané se stejně jako v pondělí prosadili až ve třetí třetině, kdy nejprve v oslabení snížil David Tomášek a poté v přesilovce vyrovnal uzdravený kapitán Michal Řepík. Další gól ale domácí nepřidali, i když v závěru dlouho riskovali bez brankáře.

Hokejový Pohár Generali České pojišťovny, čtvrtfinále - 2. zápas:
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 2:2 (0:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 42. Tomášek (Sukeľ), 47. Řepík (Horák, Tomášek) - 3. Rychlovský (Najman, J. Vlach), 34. Lenc (Birner, Gríger). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:9, navíc Rosandič (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1423. Výsledek prvního zápasu: 2:4, postupuje Liberec.
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:5 (0:3, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. Zygmunt (Kudla), 42. Myšák (M. Hanzl) - 3. Suchý (Jiříček, Pour), 3. P. Musil (Gulaš, Budík), 18. Kantner (Mertl), 34. Stach (Kracík, Pour), 45. Eberle (Straka, Kodýtek). Rozhodčí: Úlehla, T. Veselý - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:2. Diváci: 494. Výsledek prvního zápasu: 2:2, postoupila Plzeň.
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 31. Chmielewski (Kurovský, M. Adámek), 41. Raška - 11. V. Růžička (Sklenář, Kelly Klíma), 34. F. Pavlík (Kevin Klíma, Perret), 56. Smoleňák (Zámorský, Chalupa). Rozhodčí: Kubičík, Obadal - Axman, Hranoš. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. Diváci: 1000. Výsledek prvního zápasu: 7:1, postoupil Třinec.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice