Hlavní obsah

Maradonova smrt? Jako sebevražda. Už se o ni pokusil dřív, tvrdí lékař

Buenos Aires/Praha

Smrt legendárního fotbalisty Diega Maradony byla svým způsobem „formou sebevraždy“, tvrdí lékař Alfredo Cahe, jenž o argentinského velikána pečoval v letech 1977 až 2007. Jeden z nejlepších hráčů všech dob byl podle něho „unaven životem“.

Zemřel Diego MaradonaVideo: Latin America News Agency, Reuters

 
Článek

Cahe má za to, že Maradona nejspíš krátce před smrtí po operaci mozku přestal brát léky. „Tohle se mi nezdá jako prostý infarkt," řekl doktor ke skonu slavného fotbalisty pro argentinský rozhlas.

Dále také prozradil, že Maradona se pokusil o sebevraždu už dříve během pobytu na Kubě, kde se prý rozjel proti autobusu, ale nehodu přežil bez následků. Poté měl „božský Diego" na otázku, zda se chce zabít, opovědět: „Možná jednou, kdo ví?"

Lékař také krátce před smrtí někdejšího mistra světa mluvil s jeho bývalou přítelkyní a matkou jednoho z jeho dětí Veronikou Ojedovou. A ta se mu prý sdělila: „Diego mi říkal, že už je životem unavený a nechce se mu už pokračovat dál. A že všechno už má za sebou."

Doktor Cahe podle svých slov Maradonu také navštívil v nemocnici pár dnů před smrtí a k personálu i péči o argentinskou modlu byl velmi kritický.

„Viděl jsem nedbalost, lehkomyslnost a nezkušenost. Přišlo mi, že jeho stav není dostatečně monitorován. Neměl ani pořádný výživový plán. Péče nebyla dostatečná. Hlavně měl zůstat v nemocnici déle a neměl být propuštěn do domu, který nebyl pro něj náležitě připraven," kritizoval Cahe.

Reklama