Hlavní obsah

Badmintonové MČR bude součástí olympijské kvalifikace

Praha

Březnové mezinárodní mistrovství České republiky v badmintonu bude součástí olympijské kvalifikace. Turnaj kategorie International Series v Brně se bude hrát od 18. do 21. března a mezinárodní federace BWF ho zařadila mezi 17 akcí, na nichž bude možné získat body do žebříčku rozhodujícího pro start na odložených hrách v Tokiu. Brněnští pořadatelé Czech Open si od toho slibují nadstandardní zahraniční účast.

Foto: Český badmintonový svaz

České naděje pro juniorské ME - Lucie Krpatová a Kateřina Zuzáková.

Článek

"Jsem velmi potěšený, že i na našem území se bude bojovat o olympiádu. Pamatuji si, jak mě hnalo domácí prostředí za ziskem důležitých bodů třeba v roce 2011, kdy jsem na stejném turnaji i ve stejné hale došel až do finále," uvedl na svazovém webu předseda české federace Petr Koukal a dodal, že tehdejší úspěch byl pro jeho účast na hrách v Londýně zásadní. "Věřím, že se něco podobného podaří i někomu ze současných hráčů," řekl.

Restart kvalifikace obstará na začátku března turnaj v Basileji, poslední možností bude akce v Novém Dillí v první polovině května. Ještě před tím bude na přelomu dubna a května důležitým kvalifikačním turnajem pro české hráče mistrovství Evropy v Kyjevě.

O účastnících her rozhodne pořadí v kvalifikačním žebříčku z 18. května. "Následovat ale bude několik dalších fází, během nichž dojde k udělení divokých karet, potvrzování účasti hráčů ze strany národních federací a posouvání žebříčku, pokud některý z kvalifikovaných badmintonistů zasáhne do dvou disciplín," uvedl svazový web.

Reklama