Hlavní obsah

Peklo ve Skotsku! Stopera Kúdelu v tunelu stadionu zbili do krve, Slavii evakuovala z Ibroxu policie

Glasgow/Praha
Aktualizováno

Hotové inferno! Skotské peklo, které si museli fotbalisté pražské Slavie prožít, když v osmifinálové odvetě porazili Rangers 2:0 a vyřadili je z Evropské ligy, se rozpoutalo i po utkání. Na Ibrox Stadium musela zasahovat skotská policie a jen díky ní nakonec mohla výprava Pražanů stadion opustit a odjet do hotelu. To ovšem až poté, co jejího obránce Ondřeje Kúdelu zmlátili v tunelu vedoucímu do šaten do krve.

Ondřej Kúdela o tom, co řekl Glenu KamaroviVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

Příčinou měla být podle vyjádření trenéra Rangers Stevena Gerrarda pro Sky sports rasistická urážka, kterou slávistický zadák údajně pošeptal v závěru vyhroceného utkání domácímu Glenu Kamarovi.

„Řekl jsem mu „You're fucking guy". Bylo to řečeno v emocích po dvou červených kartách a řadě brutálních zákroků soupeře, ale naprosto odmítám rasismus," uvedl později Kúdela.

„Mohu potvrdit, že jsme opustili stadion v doprovodu policie a míříme do hotelu," komentovat dění na Ibroxu mluvčí Slavie Michal Býček.

Krvavou ránou v Kolářově obličeji emoce a vášně planoucí na Ibroxu neskončily. Vyloučením dvou hráčů Rangers teprve ne. Fotbalisty skotského mistra spíš červené karty rozpálily do běla.

Proto pochodující nervy v závěru střetnutí. Strkanice, při nichž si šli hráči po krku a padala ostrá a nevybíravá slova. Podle trenéra Rangers, liverpoolské legendy Stevena Gerrarda, i od fotbalistů Slavie.

Foto: Ian Macnicol, Reuters

Fotbalisté Glasgow Rangers se ostře pustili do slávisty Ondřeje Kúdely (vpravo).

Právě on označil Kúdelovu promluvu ke Kamarovi, finskému reprezentantovi černé pleti narozenému v Tampere v rodině ze Sierry Leone, za rasistickou.

Vendeta od hráčů Rangers pak následovala v tunelu do šaten. Ovšem až poté, co se k němu svěřenci Jindřicha Trpišovského dostali. Celou půlhodinu to trvalo.

V tunelu  byl Kúdela napaden a krvavě zbit, aby pak musel na antidopingovou kontrolu. Slavia se musela obrátit s žádostí o ochranu na policii.

„Ta nás evakuovala do hotelu," potvrdil slávistický mluvčí. Podle zjištění Seznamu se klubové vedení Slavie obrátilo na zastupitelský úřad České republiky s žádostí o pomoc s řešením incidentu, k němuž po utkání došlo.

Reklama

Související témata: