Hlavní obsah

Tři situace rozhodly, glosoval Jarolím duel, v němž o klíčových momentech rozhodoval VAR

Mladá Boleslav

Co jiného mu zbývalo, než zachmuřeně pokývat hlavou? „Zápas nabídl tři situace, které ho rozhodly. Nejdřív jsme se dostali do vedení...“ začal mladoboleslavský trenér Karel Jarolím s hodnocením duelu se Slavií, v němž jeho tým skutečně vstřelil první gól a vedl. Ovšem jen pár desítek vteřin, protože sudí Zelinka dospěl u videa k přesvědčení, že si Skalák v souboji s Oscarem vypomohl faulem a branku neuznal. Středočeši měli v tu ránu po radosti.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hlavní rozhodčí Miroslav Zelinka zkoumá u videa spornou situaci.

Článek

A na samém konci první půle už z ní nezbylo vůbec nic. Nejdřív totiž podtrhl domácí tým brankář Šeda, který s balonem u nohy zkoušel nepochopitelně kličkovat namísto toho, by ho odpálil kamkoli. Třeba na tribunu, protože čas i možnost k tomu měl.

Druhá ze situací vzpomínaných koučem Jarolímem, která ostře sledovanou partii mezi vydatně posílenou Mladou Boleslaví a obhájcem titulu rozhodla.

Třetí přišla po pár minutách a resumé už jen stvrdila.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Jan Šeda z Boleslavi.

„Samozřejmě, Smrž reagoval špatně, za takový zákrok se červená dává," neměl Jarolím nic proti verdiktu sudího Zelinky, který po shlédnutí videa zaměnil původní žlutou kartu pro Smrže za červenou.

„Zákroku ovšem předcházelo nedovolené bránění ve hře slávistického hráče. Kdyby bylo správně posouzeno, asi by k faulu Smrže nedošlo," připomínal domácí kouč, že při třetí ze vzpomínaných situací neměl rozhodčí na oba aktéry Smrže a Lingra shodný metr.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Červená karta pro domácího Vojtěcha Smrže. Kapitán Mladé Boleslavi Marek Suchý (druhý zprava) gestikuluje marně.

Mladá Boleslav po první půli nejenže prohrávala, ale pokračovala pouze v deseti, což na průběh zápasu a konečný výsledek muselo mít vliv.

„Samozřejmě že proti soupeři hrajícímu v deseti to pro nás bylo jednodušší, protože i díky početní převaze jsme se dostali do spousty šancí. Herně nám však vyloučení spíš ublížilo. Nebyli jsme schopni ve středu hřiště udržet míč a dostat se do tlaku," vyčítal slávistický trenér Jindřich Trpišovský hlavně žalostnou střeleckou produktivitu.

„Ve finální fázi to od nás bylo přímo zoufalé. Měli jsme snad sedm dobrých střeleckých pozic, aniž bychom ale ohrozili bránu," připomínal, že v koncovce na tom byl jeho tým stejně, jako v úterní kvalifikační odvetě o Ligu mistrů s Ferencvárosem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Slavie Ivan Schranz.

A nic na tom neměnilo, že střídající Schranz druhý gól nakonec přece jen dal, takže Pražané dohráli utkání v poklidu.

„Ale trvalo hodně dlouho, než jsme ho přidali. Přitom v první půli jsme až na jednu chybu v defenzivě hráli velice dobře. Pravdou ale je, že proti domácím, jejichž kádr se velice zkvalitnil, to byl náročný zápas," glosoval Trpišovský tříbodový import z Mladé Boleslavi.

Reklama