Hlavní obsah

Jágr reaguje na bídný vstup do extraligy! Rytíři získali svého bývalého kapitána a posilu ze Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hokejové Kladno hlásí po nepovedeném vstupu do extraligové sezony, kdy po třech kolech nemá na svém kontě ani bod, dvě nové posily do útoku. K týmu hrajícího majitele Jaromíra Jágra se po roce stráveném v Mladé Boleslavi vrací jejich někdejší kapitán Jakub Strnad, na měsíční hostování pak ze Sparty získali Davida Dvořáčka, jenž už dříve v klubu rovněž působil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Strnad se vrací do Kladna.

Článek

Devětadvacetiletý Strnad je kladenským odchovancem, za A tým Rytířů hrál osm sezon, a dokonce na svém dresu nosil kapitánské céčko. Před minulou sezonou ale zamířil do Mladé Boleslavi, kde se mu úplně nedařilo podle představ. V 56 zápasech i s play off zaznamenal deset kanadských bodů.

Letos v létě se pokusil získat angažmá v Plzni, na zkoušce u Západočechů ale neuspěl. Nyní se vrací domů s jasným cílem - pokusit se Kladno udržet v extralize.

„Jsem rád, že si znovu zahraji extraligu a navíc za rodné Kladno. Musíme ale začít sbírat body, abychom se odlepili od dna a tu sezonu trochu víc nastartovali. Viděl jsem zápas Kladna s Vítkovicemi, kdy to bylo hratelné, ale další dvě utkání jsem nestihl," prohlásil Strnad, jenž s Kladnem absolvoval už čtvrteční trénink a v pátek by měl nastoupit na ledě Liberce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Strnad bude znovu oblékat kladenský dres.

Strnad není jediným navrátilcem do Kladna, to ve čtvrtek získalo i stejně starého Davida Dvořáčka. Rodák z Brna však přichází z pražské Sparty zatím jen na měsíční hostování do 16. října. Podobný scénář zažil už v sezoně 2015/16, tehdy ale v Kladně hostoval ze Sparty téměř celou sezonu.

„Návrat na Kladno byl hodně nečekaný a rychlý. Jsem ale rád, že přicházím do známého prostředí, kde znám i pár kluků. Teď jsem uvolněný na měsíc a uvidíme. Rád bych tu hrál svůj hokej a do hry bych chtěl vnést energii a své bruslení," uvedl po čtvrtečním tréninku Dvořáček, kterého Sparta uvolnila kvůli většímu hernímu vytížení, kterého by se Dvořáčkovi u Pražanů zatím nedostávalo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Vítkovic Miroslav Svoboda a David Dvořáček ze Sparty.

„Reagovali jsme tím na dosavadní výsledky v extralize, ale i na marodku v našem týmu. Kuba Strnad byl volný, je to Kladeňák, kterého známe a měli jsme o něj zájem. Davida znám také z působení na Kladně. Přednost obou hráčů je zejména skvělé bruslení, což nám v těch třech prvních zápasech chybělo. Mají tedy přinést lepší pohyb v naší hře a já doufám, že i produktivitu," řekl trenér a sportovní manažer Rytířů David Čermák.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice