Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 1:2 SNZlín otočil zápas v Pardubicích, nájezdy rozhodl Köhler

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Zohorna 1 : 0
53. Zámorský 1 : 1
65. Köhler (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Zlína vyhráli ve 31. kole extraligy na ledě Pardubic a navázali tak na předchozí tři výhry nad tímto soupeřem v řadě. Domácí sice od 28. minuty vedli, ale Zlín vrátil do zápasu sedm minut před koncem Petr Zámorský. Pardubice pak neproměnily několik šancí a mohly litovat. Utkání dospělo do prodloužení a nájezdů, v nichž byl úspěšný pouze zlínský Bedřich Köhler, brankář Libor Kašík naproti tomu všechny tři pokusy soupeře zlikvidoval.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lukáš Nahodil z Pardubic před brankou Libora Kašíka ze Zlína.

Článek

Ze zápasu uběhlo pouhých 37 vteřin, když hlavní rozhodčí vyloučili dva zlínské hráče najednou Veselého s Horákem. Pardubice ve dvojnásobné přesile stihly jen jednu střelu Benáka. Pak totiž fauloval Radil a Zlínu se dýchalo lépe. Navíc po uplynutí oslabení měli hosté sami k dispozici kratičkou početní výhodu a Urbanec ranou od modré čáry trefil horní tyč.

Pardubice si dlouho držely střeleckou převahu, ale Kašíka výrazněji nezaměstnaly. Výjimkou byla Somíkova akce, po jehož dorážce musel zlínský gólman krotit kotouč na brankové čáře. Jinak se hráči soustředili hlavně na strážení vlastní branky, volnější cestu do útočného pásma přinášely oběma týmům pouze přesilové hry. Po faulu Zámorského se také měnilo skóre, když se Zohorna prosadil v tlačenici na brankovišti.

Pevné defenzivní šiky hostů krátce po polovině utkání pokořil i Nosek, avšak v samostatném úniku si vylámal zuby na Kašíkovi. Výbornou šanci na vyrovnání zahodil v závěru druhé třetiny Honejsek, jehož střela z mezikruží letěla těsně nad Hudáčkovu branku. Stejným směrem putoval kotouč i po pokusu Zámorského, při kterém měl pardubický gólman zakrytý výhled.

Ve třetí třetině si Pardubice nachystaly několik vyložených šancí. Ďaloga ze dvou metrů netrefil prázdnou branku, poté sám před Kašíkem neuspěl Nosek. Hosté tak pořád cítili šanci. A tu využili v 53. minutě - při přesilovce se od modré čáry parádně trefil Zámorský. Vrátit svým barvám vedení mohl Somík, ovšem o pár centimetrů minul branku. Zápas tak dospěl do prodloužení a nájezdů. V nich uspěl pouze Köhler a rozhodl.

31. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - PSG Zlín 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 28. T. Zohorna (Somík, V. Kočí) - 53. Zámorský (Holík), rozhodující sam. nájezd Köhler. Rozhodčí: Mikula, Minář - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 5:7, navíc Čajánek (Zlín) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6552.
Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Píša, V. Kočí, Gregorc, Čáp - Radil, Kousal, T. Nosek - Kolář, T. Zohorna, Somík - Tybor, Nahodil, Endál - Rys, Moučka, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Zlín: Kašík - Marušák, Urbanec, Zámorský, Horák, Valenta, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Holík, F. Čech - Okál, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice