Hlavní obsah

Kladno - Sparta 5:4Kladno po pěti prohrách zabralo a zdolalo vedoucí Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kuchler 1 : 0
19. Hořava 2 : 0
28. Kuchler 3 : 0
31. Procházka 4 : 0
42. Rachůnek 4 : 1
44. Ton 4 : 2
47. Bahenský 4 : 3
60. Buchtele 4 : 4
61. Kaberle 5 : 4
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté předposledního Kladna po pěti porážkách za sebou zabrali a porazili ve 33. kole extraligy vedoucí Spartu 5:4 v prodloužení. Rytíři sice ztratili vedení 4:0, ale v čase 60:56 rozhodl obránce Tomáš Kaberle, který se naskočil zpět do sestavy Rytířů po návratu ze zámoří. Nový kouč Rytířů Jiří Čelanský tak prožil úspěšnou domácí premiéru a s týmem i podruhé bodoval, když ve čtvrtek nástupce debutoval na lavičce Kladna při porážce v Liberci 2:3 v prodloužení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Kladna Libor Procházka oslavuje čtvrtý gól proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Do vedení mohla jít v páté minutě Sparta, ale brankáři Cháberovi pomohla po zakončení Buchteleho tyč. Domácí se pak ubránili při Tenkrátově vyloučení a sami udeřili při trestu Ivana Rachůnka. Rudovský sice blafákem na Pöpperleho nevyzrál, ale z dorážky se prosadil Kuchler.

V dalším oslabení se sice Pražané ubránili, ale 69 sekund před koncem první třetiny získalo Kladno dvoubrankový náskok. Černoškova rána od modré čáry se odrazila od zadního mantinelu před Miloslava Hořavu, který snadno skóroval.

V druhé části se stav neměnil při vyloučeních Buchteleho ani domácího Lukáče, při kterém nepřekonal Cháberu Kumstát. Naopak ve 28. minutě Strnad zatáhl puk do sparťanské obranné třetiny, nahrál Kuchlerovi, který slavil svůj druhý střelecký úspěch v utkání.

V polovině zápasu se prosadil i obránce Procházka, který se trefil v extralize poprvé po dvou letech a upravil na 4:0. Kladenský kapitán, který nosí 'céčko' při zranění Patery, se naposledy prosadil také v duelu proti Spartě 4. prosince 2011. Gólmana Pöpperleho nahradil ve sparťanské brance Novotný. Další šance nevyužili Kumstát a za domácí Miloslav Hořava.

Ve třetí třetině ale ukázala Spartou svou sílu. Po 104 vteřinách překonal poprvé Cháberu Ivan Rachůnek a ve 44. minutě si po sólu připsal 26. trefu v sezoně nejlepší střelec soutěže Ton. Kladenský trenér Čelanský si vzal oddechový čas, ale sparťanský nápor to nezabrzdilo.

Ve 47. minutě snížil na jednobrankový rozdíl svým prvním gólem v sezoně Bahenský a o tříbodový zisk přišlo Kladno při power play Sparty devět vteřin před koncem, kdy se prosadil z dorážky Buchtele. Výhru domácím ale zařídil Kaberle, který si v nasazení najel před branku na Kuchlerovu přihrávku a překonal Novotného.

33. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 5:4 v prodl. (2:0, 2:0, 0:4 - 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Kuchler (Rudovský), 19. M. Hořava (Černošek, T. Kaberle), 28. Kuchler (Strnad, P. Hořava), 31. L. Procházka (T. Kaberle, Dragoun), 61. T. Kaberle (Kuchler, Dragoun) - 42. I. Rachůnek (Philipp, Přibyl), 44. P. Ton (Kubát, F. Novotný), 47. Bahenský (T. Rachůnek), 60. Buchtele (T. Rachůnek, Krejčík). Rozhodčí: Šindler, Homola - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 4135.
Kladno: Chábera - Černošek, T. Kaberle, L. Procházka, Doudera, P. Hořava, Jankovič, David Růžička - Tenkrát, Dragoun, M. Hořava - Eberle, Havlíček, Kuchler - Rudovský, Dalecký, Strnad - Lukáč, Bajaruns. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Sparta Praha: Pöpperle (31. F. Novotný) - Pilař, Piskáček, Kubát, Philipp, Švrček, Krejčík, Hrbas - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Chlapík, Bahenský, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: