Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 4:3Olomouc zdolala Liberec a podruhé v řadě doma vyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Marosz 1 : 0
10. Cibák 2 : 0
17. Škůrek 3 : 0
20. Valský 3 : 1
26. Majeský 4 : 1
32. Bartek 4 : 2
53. Bulíř 4 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce zdolali v 6. kole Tipsport extraligy Liberec 4:3 a připsali si doma druhou výhru za sebou. Nováček nejvyšší soutěže vedl 3:0 a 4:1, Bílí Tygři sice díky trefám Martina Barteka a Michala Bulíře závěr zdramatizovali, ale domácí těsný náskok ubránili.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Olomoucký brankář Tomáš Vošvrda.

Článek

Olomouc se dostala do vedení už v 57. vteřině, kdy po kombinaci s Rácem zakončoval do prázdné branky Marosz. Stejná dvojice zahrozila i v páté minutě, ale Lašák Maroszův pokus stihl vyrazit. V polovině úvodní třetiny hráli domácí přesilovku a Maroszovu ránu odraženou od tyče doklepl Cibák.

Pak hráli přesilovku hosté a Vošvrda musel likvidovat nebezpečný pokus Bakoše. Po skončení početní výhody hostů ujel Rašner, jeho střelu Lašák vyrazil a z trestné lavice přijíždějící Škůrek z dorážky zvýšil na 3:0. Hosté snížili 28 sekund před pauzou, kdy se prosadil osamocený Valský.

Hned v úvodu druhé části přečkala Olomouc oslabení při Divišově vyloučení. Sama pak při Vampolově vyloučení zvýšila díky trefě obránce Majeského. Liberec se ale nevzdal. Po ztrátě puku ve středním pásmu se ke střele dostal Bartek a ranou na vyrážečku překonal Vošvrdu. Po zbytek druhé třetiny měli hosté tlak, ale Kohouti udrželi vedení 4:2.

V závěrečné části pokračoval nápor Liberce. V 51. minutě kryl Vošvrda nebezpečnou ránu obránce Gřegořka, ale za dvě minuty už hosté snížili. Puk vyražený Vošvrdou se odrazil do přijíždějícího Bulíře, který tak se štěstím skóroval.

Z brejku mohl rozhodnout Marosz, ale Schwarz se nenechal překvapit. Minutu před koncem mohl pojistit vedení Olomouce do prázdné branky při power play hostí Vyrůbalík, ale těsně minul. Domácí pak odolali po Maroszově vyloučení, kdy hrál Liberec 19 sekund v šesti proti čtyřem.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 4:3 (3:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Marosz (Rác), 10. Cibák (Marosz, Rác), 17. Škůrek (Rašner), 26. Majeský (Rác, Marosz) - 20. Valský (Filippi, Škoula), 32. Bartek (Vampola, Škoula), 53. Bulíř (Kolmann, Bakoš). Rozhodčí: Wagner, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:2, navíc Lašák (Liberec) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4727.
Olomouc: Vošvrda - Houdek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Ondrušek, Rašner, Majeský, Škůrek - Hrňa, Patera, Diviš - Rác, Marosz, Cibák - Pekr, Matai, Laš - Jergl, Buc, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.
Liberec: Lašák (21. Schwarz) - Šimek, Škoula, Gřegořek, Kolmann, Vitásek, Voráček, Kajínek - Bartek, Vampola, Krenželok - Bakoš, Filippi, Bulíř - Valský, Bulík, P. Jelínek - K. Jass, A. Dlouhý. Trenéři: Hynek, M. Černý a Láska.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice