Hlavní obsah

Bale zpátky do Anglie? O hvězdu Realu usiluje Manchester United, nabízí miliardy

Manchester

Figuruje v nominaci na Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu planety, trenér Carlo Ancelotti v madridském Realu však, zdá se, o velšský klenot ztrácí zájem. Je Gareth Bale k mání? Podle spekulací britských a španělských médií je Bílý balet ochoten svoji hvězdu v létě příštího roku uvolnit do Manchesteru United, který za záložníka nabízí rekordní sumu: rovných 90 miliónů liber (přes tři miliardy korun)!

Foto: Toby Melville, Reuters

Velšský fotbalista Gareth Bale během kvalifikačního utkání o postup na ME proti Kypru.

Článek

Poté, co nevyšla snaha nalákat na Old Trafford zpět Cristiana Ronalda, zaměřili United svoji pozornost na Balea. Tučný balík peněz by údajně měl přesvědčit vedení Realu, aby uvolnil pětadvacetileté bývalé eso Tottenhamu zpět do Premier League. United jsou údajně připraveni nabídnout Baleovi plat 300 000 liber týdně.

Sunday Express tvrdí, že Ancelotti není dlouhodobě spokojen s Baleovým přístupem k plnění obranných povinností. Jeho roli by měl v Realu převzít o tři roky mladší Isco, jenž nyní v sestavě Bílého baletu momentálně zraněného rodáka z Cardiffu nahradil. Toni Kroos, Luka Modrič, James Rodríguez a Ronaldo mají svoje místo jisté, míní britský list.

Bale přišel do Realu Madrid v létě loňského roku za 91 miliónů eur, což byl druhý nejdražší přestup v historii po Ronaldovi, jehož španělský velkoklub koupil v roce 2009 z Manchesteru United za 94 miliónů eur. Vyhlášený rychlík pomohl týmu k triumfu v Champions League, ze sestavy ho ovšem rovněž několikrát vyřadily časté zdravotní problémy.

Vrátí se Gareth Bale v létě do Premier League?
Ano. Zakotví v Manchesteru United
23,3 %
Ne. Zůstane v Realu Madrid
74,6 %
Vrátí se do anglické ligy, ale do jiného týmu
2,1 %
Celkem hlasovalo 8683 čtenářů.

Reklama