Hlavní obsah

Chelsea vyloučila nákup Messiho za astronomickou částku

Londýn

Asistent trenéra fotbalistů Chelsea Steve Holland vyloučil nákup barcelonské hvězdy Lionela Messiho, o kterém v posledních dnech spekulovala některá média. Podle zástupce hlavního kouče Josého Mourinha si argentinského útočníka nemůže dovolit žádný klub řídící se pravidly finanční fair play UEFA.

Foto: Juan Medina, Reuters

Lionel Messi do Chelsea nemíří.

Článek

Messi má údajně velké neshody s trenérem Barcelony Luisem Enriquem, nelíbí se mu ani některé nedávné kroky vedení katalánského klubu a uvažuje o odchodu. Chelsea by ho prý mohla získat za astronomických 500 miliónů liber (asi 18 miliard korun). Tato částka by pokryla výkupní klauzuli čtyřnásobného držitele Zlatého míče i jeho plat při dlouhodobé smlouvě.

"José Mourinho dal docela jasně najevo, že během přestupového období neočekává žádné příchody ani odchody. Jsme naprosto spokojeni s tím, co máme," uvedl Holland na dnešní tiskové konferenci.

Chelsea zájem nemá

Chelsea, kde působí i český brankář Petr Čech, prý ani nemá o sedmadvacetiletého kanonýra zájem. "Já osobně bych takové rozhodnutí neudělal. Když se podíváte na čísla spojovaná s Messim, tak myslím, že je nemožné, aby ho koupil jakýkoli klub řídící se pravidly finanční fair play," dodal asistent londýnského týmu.

Messiho příchodu na Stamford Bridge nevěří ani záložník a Argentincův přítel Cesc Fábregas, který do Chelsea přestoupil před sezónou z Barcelony. "Leo je šťastný v Barceloně a Barcelona je šťastná s ním. To, že začal Chelsea sledovat na Instagramu, se zveličilo. I já sleduji novinky z ostatních klubů. Také nevěřím tomu, co bylo řečeno o Messim a Enriquem," řekl Fábregas v rozhovoru s rozhlasovou stanicí Onda Cero.

"Štve mě, když o mně lidé říkají, že bych mohl být zprostředkovatelem Messiho přestupu do Chelsea. Jak bych mohl rozhodovat o kontraktech? Vždyť jsem jenom fotbalista," dodal španělský reprezentant.

Reklama

Související témata: