Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 4:2Liberec živí naději na předkolo, udolal Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Jelínek 1 : 0
23. Jelínek 2 : 0
46. Szturc 2 : 1
48. Hlinka 2 : 2
53. Valský 3 : 2
59. Filippi 4 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 46. kole hokejové Tipsport extraligy na svém ledě v dobré formě hrající Vítkovice 4:2 a navázali tak na středeční vítězství nad Olomoucí. Bílí Tygři promarnili vedení 2:0, ale v posledních osmi minutách rozhodli a udrželi naději na postup do předkola. Na svého dnešního soka, jehož porazili potřetí ze čtyř vzájemných klání sezony, ztrácí z jedenácté příčky pět bodů. Dva jejich góly dal Petr Jelínek, vítěznou branku vstřelil Jakub Valský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Petr Jelínek se raduje z gólu (ilustrační foto).

Článek

Vstup obou týmů do zápasu poznamenal brzký faul libereckého Vampoly, který hned po šesti vteřinách putoval na trestnou lavici. Domácí se však v oslabení v poklidu ubránili. Hned po skončení trestu se krásně podél hrazení protáhl Filippi, našel Bakoše, ten ale přestřelil branku.

V následné přesilové hře Severočechů zazvonila za Šindelářem po ráně Gřegořka levá tyč. Na druhé straně nebezpečně pálil Stehlík, Lašák byl na místě. Úvodní branku tak vstřelili přeci jen domácí, když v početní výhodě nahození Šimka od modré čáry tečoval těsně před Šindelářem Jelínek.

Úvod druhého dějství patřil domácím. Ve 23. minutě se opět v přesilovce prosadil důrazný Jelínek, který za Šindelářova záda uklidil Gřegořkovu ránu - 2:0. I nadále diktovali tempo hry Liberečtí. Blízko gólu byl v polovině utkání Balaštík, jehož tvrdou střelu zastavila horní tyč. Ostravané ojediněle zahrozili střelami Kucsery a Vandase, Lašák byl připraven. V závěru druhé třetiny útočil na hattrick Jelínek, proti byl však Šindelářův beton.

Valský vrátil Liberci vedení

Třetí třetinu začali aktivněji hosté a odměnou jim bylo snížení na rozdíl jedné branky. Kovářovu odraženou střelu od zadního mantinelu dorazil za bezmocného Lašáka Szturc. Stejná situace se opakovala o dvě minuty později, když tentokrát odražený kotouč doklepl do liberecké branky Hlinka a vyrovnal na 2:2.

Vrátit domácím vedení mohl Vitásek, Šindelář se však proti jeho střele vytáhl. Na druhé straně zase zvonila branková konstrukce po střele Olesze. Byl to tak opět Liberec, kdo šel do trháku: Valský se rychle obtočil kolem hostující branky a našel skulinu ve výstroji Šindeláře. Skóre zpečetil při vítkovické snaze bez brankáře střelou do opuštěné branky Filippi.

46. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 18. P. Jelínek (Šimek, Bulíř), 23. P. Jelínek (Gřegořek, Filippi), 53. Valský (Gřegořek, Plutnar), 59. Filippi - 46. Szturc (Kovář, Stehlík), 48. M. Hlinka (Kovář, Stehlík). Rozhodčí: R. Polák, Souček - Bryška, Skopal. Vyloučení: 10:12, navíc Jelínek 10 min. a do konce utkání - Szturc 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 3904.
Liberec: Lašák - Šimek, Gřegořek, Plutnar, Derner, Vitásek, Voráček, Ulrych - Bulíř, Vampola, Radivojevič - Valský, Filippi, Bakoš - Balaštík, P. Jelínek, Krenželok - Hrníčko, Urban, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Vítkovice: Šindelář - Kovář, Stehlík, Dlapa, Štencel, Čerešňák, Klok, Pastor - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Kucsera - P. Zdráhal. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama