Hlavní obsah

Hradec Králové - Třinec 0:3Třinec po třech porážkách zabral, vyhrál v Hradci Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hrňa 0 : 1
42. Hrňa 0 : 2
59. Rákos 0 : 3
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Třince zvítězili ve 48. kole extraligy na ledě Hradce Králové 3:0 a ukončili tak pro ně v této sezoně mimořádnou sérii tří zápasů, v nichž nebodovali. Domácí i přes porážku drží poměrně pevně pozici v šestce, která jim zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play off. Druhé čisté konto v sezoně vychytal brankář Petr Hamerlík, dvěma góly se pod úspěch Ocelářů podepsal útočník Erik Hrňa.

Článek

První třetina byla jasně v režii hostů. Východočechy pustili pouze ke třem střelám, sami pálili devětkrát. Hradec měl vlastně jen jednu šanci: brzy po startu utkání zkoušel uspět Červený, ale Hamerlík, který dostal v třinecké brance přednost před Hrubcem, vykopl puk betonem. Hosté začali Kovařčíkovou příležitostí, útočník však bránu minul. Lépe už se vedlo nejlepšímu střelci mužstva. Kanonýr Hrňa projel ze středního pásma a ranou z kruhu prostřelil Kacetla.

Prostřední část duelu už byla vyrovnanější. V domácím dresu mohl srovnat Kanaďan Valcourt, jenže Hamerlík se opět vytáhl. Na druhé straně napálil zadák Hrabal břevno, puk se od horní tyče odrazil do gólmana Kacetla, ale tomu se ho nakonec povedlo zastavit.

Nejnapínavější chvíle se udály na konci třetiny. Necelou půlminutu před sirénou vyhodil zastupující kapitán Hradce Kukumberg (Šimánek nenastoupil kvůli nemoci) puk přes mantinel a Mountfield měl druhého vyloučeného. Oceláři tak získali na dlouhých 103 vteřin výhodu přesilovky pěti proti třem. Trenér Kalous se ji navíc ještě rozhodl vylepšit, když odvolal ze hry Hamerlíka. Třinci se však risk málem nevyplatil, osm vteřin před koncem vystřelil přes celé hřiště Knotek a hostující bránu minul jen o několik centimetrů.

Přesto nakonec vládce soutěže přesilovku využil. Ale až po začátku třetí třetiny, když se opět prosadil kanonýr Hrňa a vylepšil tak svůj účet v sezoně už na 26 přesných zásahů, čímž na čele tabulky střelců dorovnal pardubického Petra Sýkoru. Po ráně od modré čáry se k němu odrazil puk a Hrňa demonstroval svou pohodu úspěšným pokusem z ostrého úhlu.

Po druhé brance se Hradec zvedl, byl asi nejnebezpečnější za celé střetnutí. Hamerlík si však poradil s Kudrnovou střelou, obrana odvrátila i nájezd důrazného Vašíčka. Po tomto vzepjetí domácích hosté znovu začali kontrolovat hru. Mountfieldu nepomohlo ani odvolání gólmana dvě minuty před koncem. Naopak třinecký Rákos trefil odkrytou bránu a definitivně pojistil svému mužstvu tři body.

48. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Hrňa (Ružička, Kreps), 42. Hrňa (Nosek, Ružička), 59. Rákos (Galvas). Rozhodčí: Homola, R. Svoboda - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. Diváci: 5017.
Hradec Králové: Kacetl - Dietz, Jank, Čáp, Plášil, Pláněk, Vašíček, Piegl - Kudrna, Mertl, Pospíšil - Dej, Kukumberg, Vantuch - Skokan, Knotek, Červený - Valcourt, Troliga, P. Beránek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Třinec: Hamerlík - Galvas, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Doudera, Adámek, Foltýn - Hrňa, Kreps, Ružička - Dravecký, Plíhal, Orsava - Matuš, M. Růžička, Rákos - Cienciala, Žejdl, Kovařčík. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice