Hlavní obsah

Kvitová z lóže sledovala přítelovu zdařilou premiéru. Možná bude pusa, říkal Meidl

Třinec

Povolání čtveřice nováčků z frýdecko-místecké farmy se třineckému lazaretu vyplatilo. Po dvou porážkách se vicemistr v předehrávce 11. kola extraligy dočkal nejvyššího vítězství v sezóně 5:1 nad Plzní. Bodově se na ní podíleli i dva z „farmářů“. Branku na konečných 5:1 vstřelil v poslední minutě exvítkovický Tomáš Káňa, přihrávku si připsal i přítel tenistky Petry Kvitové Radek Meidl. Zpráva, která ho povolala do prvního týmu, jej zaskočila. „Určitě ano, ale myslím, že jsem to docela zvládl,“ usmíval se Meidl.

Foto: Aleš Krecl, Právo

Tenistka Petra Kvitová fandí v třinecké Werk Areně svému příteli Radkovi Meidlovi v zápase s Plzní.

Článek

Česká tenisová jednička utkání bedlivě sledovala přímo na stadiónu z lóže, ve které seděl i kouč národního týmu Vladimír Vůjtek. Na vlastní oči tak viděla Meidlův premiérový start v extralize i první bod. „Před zápasem mi Petra popřála hodně štěstí a vítězství. Jsem rád, že se jí to splnilo. Možná od ní za to dostanu pusu," svěřoval se Meidl

Utkání odehrál 26letý útočník s Erikem Hrňou a Danielem Rákosem ve třetí formaci, která se podílela na úvodních dvou gólech zápasu. První padla v oslabení, které Meidl sledoval jen ze střídačky, na druhé se už v prostřední části hry aktivně podílel. Za brankou převzal puk, vybruslil před brankáře a vybídl ke skórování najíždějícího Hrňu. Nejlepší střelec loňské sezóny si s jeho nabídkou už věděl rady a dal druhý gól v zápase i v sezóně. „Radek to zvládl výborně, nahrál mi na gól, takže super premiéra," chválil nového spoluhráče Hrňa.

Čtveřice nováčků byla proti Plzni hodně vidět. Vysloužili si tak pozvánku i k nedělnímu utkání proti Mladé Boleslavi. „Určitě s námi zůstanou. Byli na ledě hodně vidět a přesně to jsme od nich očekávali," uvedl třinecký asistent Václav Varaďa.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice