Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 1:3Hokejisté Liberce opět vyhráli v Plzni a dál kralují extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Valský 0 : 1
43. Kubalík 1 : 1
49. Vampola 1 : 2
59. Bulíř 1 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Liberce zvítězili ve 29. kole Tipsport extraligy na ledě Plzně 3:1 a připsali si již sedmou výhru za sebou. Vyrovnaný souboj rozhodl ve 49. minutě přesilovkovou trefou Petr Vampola a pomohl tím Bílým Tygrům k upevnění první příčky v tabulce. Indiáni si naopak připsali již druhou prohru na domácím stadiónu v řadě.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Liberečtí hokejisté se radují z gólu proti Plzni, který vstřelil Petr Vampola (vpředu vlevo).

Článek

Domácí naskočili do utkání aktivněji a liberecký gólman Lašák musel zlikvidovat nebezpečné pokusy Kracíka a Bližňáka. Hosté nestíhali bránit rychlé plzeňské kombinace a do tempa se dostali až po deseti odehraných minutách. Při přečíslení však v dobré pozici pálil Krenželok vedle.

Akce se poté přelévaly na obou stranách. V 18. minutě mohl dostat Tygry do vedení Bakoš, nestačil ovšem zasunout zblízka kotouč za ležícího Machovského a zamířil jen do levé tyče.

Po pauze převzali iniciativu hosté a lepším pohybem si vynutili nápor. Přesilovou hru ještě nevyužili, ve 28. minutě už se ale radovali. Valského únik sice Machovský stačil zastavit, reprezentační útočník se ovšem zmocnil volného puku a po bleskovém objetí branky odrazem o Machovského skóroval.

Mojžíšovu hrubku "vyžehlil" Lašák

Indiáni mohli vzápětí odpovědět ve vlastním oslabení, Bližňákovu svižnou střelu však Lašák vytěsnil mimo. Po polovině utkání chyboval v rozehrávce Mojžíš a jeho zaváhání napravil strážce liberecké branky pohotovým zákrokem lapačkou proti zakončení Preisingera z mezikruží.

V závěru druhé třetiny neuspěl na druhé straně s dorážkou na brankovišti nekrytý Jelínek a z protiútoku mířil na Lašáka osamocený Bližňák, svého krajana ale opět nepřekonal. K vyrovnání domácím pomohla až dlouhá přesilovka pět na tři ve 43. minutě, kterou zužitkoval ranou bez přípravy z pravého kruhu kanonýr Kubalík. Vstřelený gól domácí probudil: nová akvizice Hrňa netrefila odkrytou branku a vzápětí jeho teč mířila vedle.

Ve 49. minutě ale Indiány zmrazil útočný faul Kracíka. Při jeho vyloučení nejprve Ševcovu dělovku od modré čáry zastavila branková konstrukce, za chvíli už ale Vampola přesnou střelou z pravého kruhu upravil na 1:2. Domácí poté promarnili půl druhé minuty trvající početní výhodu čtyři na tři a v 53. minutě uchránil Tygry od pohromy skvělým zákrokem proti šanci Kracíka Lašák. Libereckou výhru navíc minutu před koncem pojistil třetím gólem po nenápadném nahození Ševc, kterou možná lehce tečoval Bulíř.

29. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 43. D. Kubalík (Jeřábek) - 28. Valský, 49. Vampola (Ševc), 59. Ševc (Birner). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Hynek, Belko. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 5860.
Plzeň: Machovský - Holý, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Lev - Hrňa, Preisinger, Schleiss - M. Beran, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Výtisk, Vitásek - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Jonák, O. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice