Hlavní obsah

Tottenham - Bournemouth 3:0Kane zajistil dvěma góly Tottenhamu výhru a sobě první příčku mezi kanonýry

Londýn/Praha

Co jiného Kohoutům zbývalo? Vedoucí Leicester svůj sobotní zápas zvládl, na půdě Crystal Palace vyhrál, takže oni museli odpovědět. Vždyť vidině titulu obětovali všechno. I účast v Evropské lize, z níž ve čtvrtek vypadli. Navíc hráli s nováčkem soutěže Bournemouthem, hostili ho doma a na White Hart Lane měli v zádech přes 36 tisíc fanoušků. Žádný div, že soupeř neměl nárok.

Článek

Tottenham vstoupil do utkání brilantně, neboť hned v první minutě šel do vedení. Po pasu Walkera usměrnil Harry Kane centr přesně k tyči, takže hostující gólman Boruc nešel ani k zemi. Jen se díval na balón, který zapadl za jeho záda.

A za čtvrthodiny si vzal Kane slovo zase. Naběhl si mezi obránce, kam mu poslal Alli přesnou přihrávku, a i když polský brankář Boruc tentokrát reagoval, šanci neměl. Byla to mimochodem jednadvacátá trefa anglického reprezentanta v sezóně, díky níž vede tabulku střelců Premier League o dva góly před Vardym z Leicesteru.

Kane 21 góly vyrovnal svou střeleckou bilanci z minulé sezóny, přičemž chce pochopitelně v kanonádě pokračovat. Vždyť na další góly má ještě sedm ligových utkání.

V nedělním proti Bournemouthu další nepřidal, i když měl k hattricku blízko. Hlavně po přestávce, kdy jeho bombu z velké dálky hostující brankář jen vyrazil, takže pro Eriksena nebyl problém dopravit míč pohodlně do sítě.

S tříbrankovým náskokem už domácí režírovali zbytek utkání v poklidu k obrazu svému. Bournemouth si sice po změně stran zlepšil, ale k pořádné střele, natož pak ohrožení domácí brány se vůbec nedostal.

Spurs tak dovedli zápas lehce do vítězného konce, a i když další šance Alli, Kane či Eriksen nevyužili, připsali si tři body. Stáhli tak manko na vedoucí Leicester znovu na pět bodů, což byla ostatně jejich povinnost.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo
Tottenham - Bournemouth 3:0 (2:0)
Branky: 1. a 16. Kane, 52. Eriksen, Rozhodčí: Swarbrick. ŽK: Francis (Bourn.). Diváci: 36 084.

Reklama

Související témata: