Hlavní obsah

Fiorentina - Liberec 3:0Liberec se naivními chybami popravil sám

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Ilčič (penalta) 1 : 0
42. Kalinič 2 : 0
73. Cristóforo 3 : 0
Záznam online reportáže

Florencie

Zázrak se nekonal. Fotbalisté Liberce při čtvrtečním vystoupení na půdě Fiorentiny utrpěli ve skupině J Evropské ligy třetí prohru v řadě a ze čtyř zápasů mají na kontě pouhý bod. Severočeši se o naději na úspěch připravili sami naivními chybami a jejich sen o postupu do jarní fáze už je pouze v oblasti teorie.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Nikola Kalinič z Fiorentiny střílí gól v zápase s Libercem.

Článek

Hostující trenér Trpišovský musel při zranění stoperů Karafiáta, Latky a Pokorného nasadit do středu obrany Coufala a pokusil se mužstvu dát impuls nasazením brankáře Hladkého, pro něhož šlo o debut na evropské scéně.

V prvním dějství plném tvrdých zákroků s minimem kombinace po čtvrthodině Iličič obešel Sýkoru, ale zpoza velkého vápna trefil jen tyčku. Vzápětí dostala defenziva Liberce těžkou ránu, když kvůli zranění odstoupil Hovorka a střed obrany tak tvořili Coufal s Nitranským, dva praví obránci.

Severočeši se ještě stihli dostat do vyložené šance, ale po přímém kopu Bartla dokázal ránu Folprechta pod břevno skvostně vyškrábnout brankář Fiorentiny. Pak přišla pro hosty pohroma, když Súkenník v pokutovém území nesmyslně podkopl Iličiče a sám faulovaný proměnil penaltu.

Kalinič navýšil náskok Fiorentiny

Hosté při přechodu do útoku ztráceli míče, a tak se k ohrožení domácí branky nedostali. Krátce před poločasem pak Coufal nešikovně řešil dlouhý nákop na Kaliniče, jemuž míč propadl k nohám, a tak snadno obešel Hladkého a zvýšil na 2:0.

Po obrátce domácí bez problémů kontrolovali hru. Ojedinělé výpady libereckého týmu bez problémů krotili, sami naopak další neuvěřitelný defenzivní kolaps dvojice Súkenník-Folprecht bez milosti ztrestal dělovkou k tyči Cristóforo.

Už tak těžce zkoušená psychika libereckého týmu, který v minulé sezóně vybojoval třetí místo v domácí soutěži a do posledního zápasu hrál o postup v Evropské lize, dostala těžký direkt. Do nedělní prestižní ligové bitvy se Spartou půjdou Severočeši v notně zbídačeném stavu.

Utkání 4. kola základní skupiny J fotbalové Evropské ligy:
ACF Fiorentina - Slovan Liberec 3:0 (2:0)
Branky: 30. Iličič z pen., 42. Kalinič, 73. Cristóforo. Rozhodčí: Stavrev - Kirovski, Kostadinov - Meckarovski, Jakimovski (všichni Mak.). ŽK: Tomovič - Súkenník, Bartošák. Diváci: 11.583.
Fiorentina: Tatarusanu - Tomovič, Rodríguez, De Maio, Milič - Sánchez, Valero (79. Babacar), Cristóforo, Chiesa - Iličič (69. Vecino) - Kalinič (86. Bernardeschi). Trenér: Sousa.
Liberec: Hladký - Sýkora (79. Navrátil), Coufal, Hovorka (17. Nitrianský), Bartošák - Súkenník - Bartl, Ševčík, Folprecht, Vůch - Markovič (59. Komličenko). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: