Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 3:1Zlín se bodově dotáhl na desítku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Popelka 1 : 0
35. Kotvan 2 : 0
47. Houdek 2 : 1
53. Veselý 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína zdolali v dohrávce 37. kola extraligy Olomouc 3:1 a bodově se dotáhli na desátou Mladou Boleslav. Berani vyhráli doma šestý z posledních sedmi zápasů. Dvanáctá Olomouc, která se potýkala v minulých dnech s epidemií střevní chřipky, počtvrté za sebou nebodovala.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Dalibor Řezníček, Michal Popelka, Roberts Bukarts a Tomáš Žižka ze Zlína se radují z gólu proti Olomouci.

Článek

Hanáci vstoupili do duelu odloženého z neděle v plné síle, nezačali však dobře. Již ve třetí minutě se museli bránit 42 vteřin trvajícímu oslabení ve třech proti pěti, Berani toho ale nevyužili. V opatrném hokeji měl první dobrou šanci olomoucký Jaroměřský, Kašík ale zasáhl lapačkou.

Na druhé straně Zlínští uspěli a v 10. minutě Kubišovu nabídku proměnil Popelka. Domácí celek měl mírně navrch, to doložil svou možností při přečíslení, Kubiš ale z první nemířil přesně.

V úvodu prostředního dějství se hostům naskytla první početní výhoda v zápase. Sehráli ji dobře, jejich dobré šance ale vychytal gólman Zlína. V polovině utkání mohl zvýšit Říčka, puk ale v koncovce nezkrotil.

Následně krátce po sobě usedli na trestnou lavici Laš se Strapáčem, čehož Zlínští velmi brzy využili. V čase 34:12 skončila v síti dělovka Kotvana. V závěru druhé části měli Berani ještě další příležitosti, po ránách Bukartse i Gazdy zachránila Konráda tyčka.

Do třetí třetiny vstoupila Mora aktivně a vynutila si přesilovku. Tu sice nevyužila, i když si vytvořila solidní tlak, Kubišovo vyloučení ale už Olomouc potrestala. Na modré čáře napřáhl Houdek a vstřelil kontaktní gól.

Poté zase úřadovali domácí. Holíkův únik a Bukartsova možnost gólem neskončily, v 53. minutě se ale po akci Ondráčka trefil kapitán Veselý, který z kruhu poslal kotouč nad rameno olomouckého gólmana. Potvrdit výhru Beranů mohl Kubiš, ale sám proti Konrádovi neuspěl. O možnost zkusit power play se hosté připravili sami faulem.

Dohrávka 37. kola hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Olomouc 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Popelka (Kubiš, Bukarts), 35. Kotvan (Marušák, P. Holík), 53. O. Veselý (J. Ondráček, Řezníček) - 47. Houdek (Holec). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Špůr, Zíka. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 3846.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Žižka, Řezníček, O. Horák, Blaťák, Gazda - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Popelka, Kubiš - Okál, Roman Vlach, O. Veselý - J. Ondráček, P. Sedláček, Gago. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Rašner - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, J. Mikúš, Strapáč - T. Mikúš, Ostřížek, Holec - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: