Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 2:4Zlín vyhrál ve Vítkovicích a přiblížil se předkolu play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Blaťák 0 : 1
16. Šťastný 0 : 2
22. Šťastný 0 : 3
23. Roman 1 : 3
49. Urbanec 2 : 3
59. Bukarts 2 : 4
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Zlína zvládli dohrávku 42. kola extraligy ve Vítkovicích a po vítězství 4:2 se na rozdíl jediného bodu přiblížili desátému místu, které zaručuje účast v předkole play off. Hosté vedli po dvou gólech Davida Šťastného už 3:0, ale při vítkovické power play málem o vedení přišli. Zlín i počtvrté v sezóně proti ostravskému celku zabodoval.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zlínští hokejisté se radují z gólu do branky Vítkovic.

Článek

Vítkovicím po reprezentační přestávce odešla forma a po dvou prohrách za sebou se protrápily i k třetí. Sotva ji mohlo vystihnout něco lépe než situace z 11. minuty: Bartošák při signalizovaném vyloučení opustil branku, ale spoluhráč Roman při ponechané výhodě po nedorozumění s obráncem poslal puk z rohu útočného pásma přes celé hřiště do vlastní sítě. Klasický vlastní gól byl připsán Blaťákovi.

Domácím ztěžkly ruce i nohy, pouze snaha byla na kompaktního soupeře málo. Hostům stačilo koncentrovaně bránit a využívat šance. Šťastný v 16. minutě nic nevymýšlel a po Popelkově přisunutí kotouče prostřelil z mezikruží Bartošáka švihem podruhé.

Do ještě větší beznaděje Vítkovické uvrhl třetím gólem opět Šťastný. Hned po 66 sekundách druhé části znovu využil soupeřovy chyby za Bartošákovou brankou a domácí brankář byl bez šancí. Vítkovicím vyšla alespoň rychlá odpověď. Roman podíl na smolném vlastním gólu odčinil šikovným průnikem, zasekávačkou a švihem pod horní tyč.

Ale kýžený impulz tím do domácích řad nevnesl. Hosté byli nebezpečnější a na třígólový rozdíl mohl skóre vrátit Holík, avšak další vítkovickou hrubku tentokrát sám před Bartošákem nepotrestal.

Hlavu a patu dostala hra domácích až v třetí části. Pohyblivějším a agresivnějším přístupem si vynutili převahu a ještě více pookřáli po kontaktním gólu. Ten dal v 49. minutě bývalým spoluhráčům Urbanec, jehož ránu od modré čáry těsně před Kašíkem tečoval ještě zlínský obránce Blaťák.

Domácí dohrávali bez zraněného Tybora, kterého z ledu odnesli na nosítkách, a v závěru i díky přesilovce nebyli daleko od vyrovnání. V době největšího tlaku, který umocnilo odvolání gólmana, dokonce trefili tyč, ale nakonec kulečníkovým odrazem do prázdné branky přidal čtvrtý gól Bukarts.

Dohrávka 42. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - PSG Zlín 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 23. O. Roman (Tybor, D. Květoň), 49. Urbanec (Klok, P. Zdráhal) - 11. Blaťák, 16. D. Šťastný (Popelka, Kubiš), 22. Šťastný, 59. Bukarts. Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:8, navíc D. Květoň 5 minut a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4781.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, D. Krenželok, Urbanec, Výtisk, L. Kovář - Tybor, O. Roman, D. Květoň (38. Kurovský) - Hudeček, Stastny, Olesz - P. Zdráhal, Balán, Szturc - Vandas, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Žižka, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - D. Šťastný, Popelka, Kubiš - Okál, Honejsek, O. Veselý - Ondráček, Chytil, Ostřížek. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice