Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 5:1Hokejisté Třince si doma poradili v předehrávce s Litvínovem a vedou tabulku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Svačina 1 : 0
29. Hrňa 2 : 0
32. Rákos 3 : 0
42. Dravecký 4 : 0
46. Trávníček 4 : 1
56. Hrňa 5 : 1
Záznam online reportáže

Třinec
Aktualizováno

Hokejisté Třince uhájili v sobotní předehrávce sedmého kola extraligy proti Litvínovu domácí neporazitelnost, severočeského soupeře porazili jasně 5:1, když tři góly zaznamenali v početní výhodě. Oceláři v této sezóně vyhráli zatím všechna čtyři domácí utkání.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Tomáš Marcinko z Třince před brankářem Pavlem Kantorem z Litvínova v utkání 7. kola ELH.

Článek
Fotogalerie

Třinec se díky tomu posunul na průběžné první místo extraligové tabulky, když předstihl o dva body dosud vedoucí Chomutov. Ten má ale zápas k dobru. Litvínov v této sezóně naopak ze tří pokusů venku ještě nebodoval.

Třinec poslal v 10. minutě do vedení Svačina a naměroval tak Oceláře k úspěšnému výsledku. Skóre se do konce první třetiny již nezměnilo. Ve druhé dvacetiminutovce domácí tým zvýšil náskok v přesilových hrách. Ve chvílích, kdy se utkání lámalo do své druhé poloviny využili početní výhodu nejprve Hrňa a o pár desítek sekund později Rákos.

Fanoušci viděli tři branky i v poslední části hry. V barvách Ocelářů přidal další gól Dravecký, následně si připsal čestný úspěch Litvínova Válek, aby skóre utkání opět v přesilovce pečetil Hrňa. Šlo o jubilejní 4000. gól Třince v nejvyšší soutěži.

Hokejová extraliga, předehrávka 7. kola
Třinec - Litvínov 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 10. Svačina (Dravecký, Marosz), 29. Hrňa (Rákos), 32. Rákos (Marcinko, Martin Růžička), 42. Dravecký (Svačina), 56. Hrňa (Marcinko, Martin Růžička) - 46. Válek. Rozhodčí: Hribik, Kika - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:0. Diváci: 4191.
Třinec: Hrubec - Adámek, Krajíček, Roth, Linhart, D. Musil, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Marosz, Svačina - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Litvínov: Kantor - Sörvik, Dietz, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Baránek, Z. Sklenička - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Matoušek, Nejezchleb, J. Černý - Jurčík, Válek, Trávníček - Nicholls, Havlíček, M. Hořava. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice