Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 10:2Plzeň si opět zastřílela, hattrickem přispěl Gulaš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Trončinský 0 : 1
20. Kubalík 1 : 1
22. Gulaš 2 : 1
28. Kracík 3 : 1
31. Gulaš 4 : 1
32. Stach 5 : 1
40. Sklenička 6 : 1
46. Sýkora 6 : 2
50. Straka 7 : 2
51. Mertl 8 : 2
54. Gulaš 9 : 2
60. Kracík 10 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně rozdrtili v 7. kole extraligy Pardubice 10:2 a i ve čtvrtém domácím zápase zvítězili, navíc podruhé během dvou týdnů dvojciferným výsledkem. Východočeši sice vedli, ale hráči Škody ještě do první přestávky vyrovnali a o osudu utkání rozhodli pěti brankami v prostřední třetině. Hattrickem se blýskl útočník Milan Gulaš, tři body si připsali i Jaroslav Kracík (2+1) a Tomáš Mertl (1+2).

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Plzně z prvního gólu proti Pardubicím.

Článek

Domácí v úvodu ve snaze o nápor naráželi na dobře se pohybující hráče Pardubic, kteří vyhrávali i osobní souboje. Až v osmé minutě při vyloučení Hollanda Indiáni pořádně prověřili Kacetla. Gólman Dynama ale stačil vyrazit ránu Kubalíka bez přípravy z pravého kruhu a poradil si také s pokusem Stacha z bezprostřední blízkosti.

Hosté poté přečkali další oslabení a ve 13. minutě sami udeřili, když špatnou rozehrávku Moravčíka potrestal Trončinský úspěšným nahozením od modré čáry. Indiáni ve snaze o vyrovnání zjednodušili hru a 55 vteřin před první sirénou se po nabídce Stacha zpoza branky prosadil z mezikruží kanonýr Kubalík.

Na začátku prostřední části dohrávalo Dynamo přesilovku a gólman Svoboda skvěle zastavil bombu Sýkory. Naopak na druhé straně ve 22. minutě Gulaš svůj únik ve vlastním oslabení po levé straně zakončil trefou na 2:1. Za chvíli při přečíslení tří na jednoho Schleiss z ideální pozice pálil nad. Hosté totiž otevřeli hru. Mojžíš ovšem po brejku svojí tvrdou střelou Svobodu nepřekonal a z protiútoku ve 28. minutě přidal rozjetý Kracík třetí gól.

Krátce po polovině utkání navíc početní výhodu po rychlé kombinaci zužitkoval přesnou střelou opět Gulaš a o 64 vteřin později díky nedůrazu pardubické obrany dorážkou zvýšil Stach už na 5:1. Hosté se mohli zvednout během dvou přesilových her pět na tři. Nevyužili ovšem ani tu trvající 75 vteřin, když nekrytý Treille neprostřelil zblízka Svobodu a strážce plzeňské branky si poradil i se dvěma šancemi kanonýra Petra Sýkory.

Prostupnou pardubickou defenzivou ještě v poslední minutě druhé třetiny prokličkoval Kracík a jeho akci dokončil Sklenička, který po druhé dorážce překonal už ležícího náhradníka v brankovišti Dynama Růžičku.

V závěrečné části domácí viditelně polevili a ve 46. minutě snížil šikovnou tečí Rolinkova nahození explzeňský Ján Sýkora. Poté ovšem zaváhal při rozehrávce Mojžíš a Petr Straka svižnou střelou zvýšil na 7:2. Závěrečnou desetiminutovku provázela další selhání hostů v obranném pásmu, která potrestal úspěšnou tečí Mertla a dokončením hattricku po kombinaci s Indrákem Gulaš. Diváci se navíc opět dočkali "desítky". Na konečných 10:2 upravil 29 vteřin před koncem pohotovou zadovkou Kracík.

7. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 10:2 (1:1, 5:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 20. D. Kubalík (Stach, Kindl), 22. Gulaš (Mertl), 28. Kracík (Schleiss, Moravčík), 31. Gulaš (Kratěna, Mertl), 32. Stach (D. Kubalík, Kindl), 40. D. Sklenička (Kracík, Kratěna), 50. P. Straka, 51. Mertl (Kadlec, Indrák), 54. Gulaš (Indrák), 60. Kracík - 13. Trončinský, 46. J. Sýkora (Rolinek, Wishart). Rozhodčí: Pešina, Souček - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 8:5, navíc P. Straka - Cardwell oba 10 min. Využití 1:0. V oslabení 1:0. Diváci: 5550.
Plzeň: M. Svoboda - Jones, Moravčík, P. Kadlec, D. Sklenička, Pulpán, Čerešňák - Kindl, Stach, D. Kubalík - Gulaš, Mertl, P. Straka - Kratěna, Kracík, Schleiss - Indrák, Preisinger, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.
Pardubice: Kacetl (32. M. Růžička) - Cardwell, Wishart, Trončinský, Čáslava, Hunkes, Mojžíš, Holland - J. Sýkora, Dušek, Rolinek - M. Kaut, Tomášek, S. Treille - P. Sýkora, Bojko, Perret - Vondráček, Poulíček, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice