Hlavní obsah

Fast Foot: Tolik bot a tak málo nohou. Výběr jen pro trpělivé

Praha

Boty. Běžecké boty. Stačí nazout, vyběhnout a běžet si kilometry daleko. Anebo také ne. Při výběru bot hraje roli x faktorů, které ovlivňují jejich koupi. Záleží na každém, jaký postup zvolí. My při dalším dílu seriálu Fast Foot zavítali do specializované prodejny a nechali si poradit. A ne jen to.

Vybrat správné běžecké boty může být fuška.Video: Sport.cz

 
Článek

Na první pohled nejde o velké rozhodnutí, ale zdání někdy klame. Jen posuďte. Tohle vše může hrát roli při výběru běžecké boty. Pokud tedy chcete, samozřejmě.

Velikost, šířka, svrchní materiál, tloušťka mezipodešve, bota na tvrdý povrch, krosová, atletická, sklon pata špička - drop, ohledy na supinaci, pronaci, tuhost boty, systém zavazování, reflexní prvky, systém uchycení jazyku, tvarování vložek, šité versus lepené, systém odpružení a stabilizace chodidla, kompatibilita se sporttestery, cenová dostupnost. A to určitě není vše. Už po tomto přívalu informací jsme otírali čelo.

Debaty, otázky, zkoušení a hlad

Stovky druhů bot a vám se může z nevinné koupě stát rovnice o několika neznámých, což se nám potvrdilo, když jsme si nechali poradit při správném výběru. Debaty, otázky, zkoušení. Některým při vybírání i vyhládlo a Jacob musel doplnit živiny sušeným hovězím.

Ale dá se ještě více „zamotat" hlava. Prostě si v prodejně ještě zaběháte.

Poté si vás počítačový systém vezme do parády a vy zjistíte, jaký máte styl, kadenci, sklon těla, rozložení váhy mezi patou a špičkou, stranové rozložení, došlap. Další příval informací, které vám mohou pomoci se správným výběrem běžeckých bot. Nebo ne?

Co prostě vzít botu, která sedí vám a i vaší peněžence?

Fast Foot - Škola běhu vychází každou středu na www.stream.cz.

Reklama

Související témata: