Hlavní obsah

Olomouc - Sevilla 0:1Krutá prohra. Sigma i přes řadu šancí podlehla favorizované Seville

MinutaMin. Tým Hráč Akce
84. Sarabia 0 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc
Aktualizováno

Sigma po výprasku s ostravským Baníkem v lize nečekaně zmobilizovala síly a s favorizovanou Sevillou držela v úvodním duelu 4. předkola Evropské ligy krok. Ba co víc, déle než hodinu byla lepší. Jenže gól nevstřelila, a protože hosté jednu chybu domácích využili, odvezli si z Hané nejtěsnější výhru. Odveta je na programu příští čtvrtek ve Španělsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoučtí fotbalisté předvedli proti Seville výborný výkon

Článek
Fotogalerie

Sevilla naznačila svoji ofenzivní sílu už ve 2. minutě, kdy se dopředu rychle dostal Muriel, nerozpakoval se a z 30 metrů vystřelil. Buchta však zasahovat nemusel, neboť míč šel těsně vedle jeho pravé tyče. Hned na to Sigma kontrovala, bleskově přenesla hru na druhou stranu, Zahradníček našel před bránou Faltu a ten hlavou přestřelil.

Od té doby měli více ze hry domácí, byli aktívnější, pouštěli se, nikoliv však bezhlavě do kombinací a vytvářeli si i nadějné příležitosti. Velkou šanci měl v 9. minutě Plšek, když si naběhl na přihrávku Nešpora, bránu ovšem netrefil.

V 17. minutě zblokoval Houskovu bombu z hranice šestnáctky stoper Amadou a o chvíli později zase Štěrba po centru Zahradníčka hlavou přestřelil. Za chvíli se na Vaclíka a jediného zadáka španělského týmu řítili Zahradníček s Faltou, český gólman však včasným vyběhnutím svůj tým podržel.

Sevilla se nikam nehrnula. Když však přece jen vyrazila na zteč, bylo před bránou domácích horko. Nebezpečná byla především střela Sarabii z 18 metrů, Buchta ji však kryl.

Nejblíže gólu byli svěřenci Václav Jílka ve 32. a 33. minutě. Nejprve střílel těsně vedle po rohu Falty Plšek, poté jen těsně přestřelil Houska a vzápětí milimetry chyběly Zahradníčkovi, aby na malém vápně dosáhl na přihrávku Nešpora.

Těsně před přestávkou vyzkoušel pozornost Buchty opět Sarabia, gólman Sigmy však byl dál pozorný a s jeho dělovkou si poradil.

Vaclík držel Sevillu i ve druhém poločase

Po změně stran Sevilla přidala na důrazu, zrychlila hru a častěji se pouštěla do ofenzívy. Domácím se tak otevírala vrátka k rychlým protiútokům. Po jednom z nich Vaclík jen s námahou vytahoval přízemní střelu Falty z 20 metrů na roh a ještě více práce měl po další bleskové akci krajního záložníka Hanáků, jenž před bránou hledal Nešpora, jemuž chyběl k efektu jen krůček. Vaclík znovu odvracel na roh.

Tlak Sigmy sílil. Doslova na spadnutí byl gól v 70. minutě. Houska našel u levé tyče Vaclíka zcela volného Plška, kanonýr Sigmy však neměl štěstí a míč do sítě neusměrnil. Téměř vyprodaný Andrův stadión jen zklamaně zahučel.

Vydechnout si však domácí nemohli ani na chvíli. Hosté využívali každou možnost k útoku. V 75. minutě po výborné kombinační akci zakončoval bombou z 20 metrů Franzouz Gonalons, čerstvá posila španělského celku z AS Řím. Buchta se však překonat nenechal a míč vytlačil konečky prstů nad břevno.

Devět minut před koncem si pak poradil i z hlavičkou Muriela. Ihned poté měl však obrovské štěstí, když se tentýž hráč na něj řítil sám a branku minul. O čtyři minuty později však pohárovou Evropou ostřílený soupeř přece jen obrovské zkušenosti zúročil.

Další bleskový výpad už Sarabia proměnil, když tváří v tvář Buchtovi poslal míč s ledovým klidem do šibenice. Sigmě tak přes statečný výkon zbyly oči pro pláč. Do kabin je přesto vyprovázel mohutný aplaus.

Evropská fotbalová liga - 4. předkolo, úvodní zápas:
Sigma Olomouc - FC Sevilla 0:1
Branka: 84. Sarabia. Rozhodčí: Madden - Connor, Potter (všichni Skot.). ŽK: Sladký - Arana, Banega, Sarabia, Muriel. Diváci: 11 709.
Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Kalvach - Zahradníček (87. Hála), Plšek (85. Dvořák), Houska, Falta - Nešpor (78. Texl). Trenér: Jílek
Sevilla: Vaclík - Berrocal, Amadou (71. Gomez), Gnagnon - Vidal (70. Navas), Banega, Gonalons, Arana - Sarabia, Muriel, Nolito (66. Silva). Trenér: Machín.
Další čtvrteční zápasy EL najdete zde.

Reklama

Související témata: