Hlavní obsah

Třinec - Zlín 1:2 SNHosté školili Oceláře v nájezdech a získali bod navíc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Řezníček 0 : 1
48. Werek 1 : 1
61. Kulda 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Třinečtí hokejisté podlehli ve 14. kole extraligy doma Zlínu 1:2 po samostatných nájezdech. Hosté proměnili v rozstřelu všechny čtyři nájezdy, rozdílový si připsal Edgars Kulda. První gól zápasu vstřelil v šesté minutě zlínský obránce Dalibor Řezníček. Oceláři, kterým chyběl nejproduktivnější hráč a kapitán Lukáš Krajíček, vyrovnali ve třetí třetině trefou Ethana Wereka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Edgars Kulda ze Zlína a Michal Kovařčík z Třince.

Článek
Fotogalerie

Zlín se poučil z minulého utkání v Brně, kde už po sedmi minutách prohrával 0:2, a začal aktivně. Výborným napadáním nabourával rozehrávku soupeře a nutil ho k chybám. Po jedné vstřelil i úvodní gól. Sedláček obral v rohu kluziště Adámka o puk, Poletín ho přistrčil Řezníčkovi, jehož rána z mezikruží skončila v síti.

Třinec poté převzal iniciativu i díky třem přesilovým hrám, které ve zbytku první třetiny odehrál. Obrovskou šanci spálil Hrňa, jenž po Růžičkově přihrávce přestřelil z pravého kruhu prázdnou branku.

Růžička trestné střílení neproměnil

V úvodu prostřední části mohl zvýšit Herman, který se šikovně zbavil obránce, ale Hrubce neobelstil. Domácí kontrovali krásným individuálním průnikem Růžičky. Zkušený útočník se nadechl k velkému sólu, z vlastního pásma prokličkoval až před gólmana Sedláčka, ale v zakončení mu zabránil faulem Zbořil. Z následného trestného střílení neuspěl Růžička střelou mezi betony.

Růžička v dalším střídání vypracoval šanci pro Gernáta. Třinecký obránce se ocitl sám před Sedláčkem a neukvapil se, ale už ležícího gólmana nepřekonal. Na druhé straně se vyznamenal i Hrubec, který zneškodnil dvě příležitosti Poletínovi.

Domácí se dočkali vyrovnání

Třetí třetina začala stejně jako druhá, Herman zblízka nepřekonal v gólové šanci Hrubce. A tak hosté pykali. Werek obkroužil branku a svým manévrem překvapil Sedláčka, který se nestihl přesunout k levé tyčce a puk prošel pod jeho chrániči. Vedení mohli strhnout na stranu Zlína Herman a Kulda, ale oba od gólu dělily centimetry.

V prodloužení měli větší šance domácí, ale na Sedláčkovi, který kryl v zápase 37 střel, si vylámali zuby Marcinko, Werek i Růžička. Zápas rozuzlily nájezdy, které hráči Zlína chladnokrevně zakončovali, nejčastěji střelou mezi betony.

Na góly Kubiše a Honejska ještě odpověděl Bukarts a Růžička, ale po brance Kuldy trefil Ondřej Kovařčík tyč. Vzápětí Hrubce v domácí v brance nahradil Daneček, kterého ale překonal Šlahař.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 48. Werek (D. Musil, Galvinš) - 6. Řezníček (Poletín, P. Sedláček), rozhodující sam. nájezd E. Kulda. Rozhodčí: Hradil, Obadal - V. Hanzlík, Rampír. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 4822.
Sestavy:
Třinec: Hrubec - Adámek, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Roth - M. Růžička, Marcinko, Roberts Bukarts - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Werek, Dravecký - Cienciala, M. Kovařčík, Chmielewski - O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Gazda, Řezníček, Nosek, Valenta, Zbořil - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, Fryšara, E. Kulda - Popelka, P. Sedláček, Poletín. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice