Hlavní obsah

Liberec - Chomutov 2:1Liberec zdolal poslední Chomutov a je první

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Redenbach 1 : 0
38. Koblasa 1 : 1
40. Kvapil 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce zvítězili v 16. kole extraligy nad posledním Chomutovem 2:1 a vyhoupli se do čela tabulky, kterou vedou o skóre před druhou Spartou a třetím Hradcem Králové. Piráti prohráli potřetí za sebou a celkově už potřinácté v sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

O puk bojují Marek Tomica (vlevo) z Chomutova a Tyler Redenbach z Liberce.

Článek

Bílí Tygři rozhodli o vítězství v přesilových hrách, ve kterých vstřelili obě branky. Na gól Tylera Redenbacha ještě dokázal Chomutov odpovědět zásluhou Petra Koblasy. Vítěznou branku pak vstřelil v čase 39:41 nejproduktivnější hráč extraligy Marek Kvapil.

V brance Chomutova se poprvé objevil kanadský brankář Justin Peters, držitel bronzu z únorových olympijských her v Pchjongčchangu. Domácí do utkání vstoupili velmi aktivně, takže musela být nová akvizice Pirátů hned ve střehu. S šancemi Hudáčka a Ordoše si ale Peters poradil.

Liberci se však z úvodního tlaku přece jen povedlo vytěžit vedoucí gól. V páté minutě se v přesilovce povedenou ranou prosadil Redenbach. I nadále byli Bílí Tygři aktivnějším týmem a měli kotouč častěji na svých hokejkách. Chomutov se osmělil až v závěru první třetiny, se střelou Flemminga i následnou Dudovou dorážkou si ale poradil pozorný Will.

Druhou branku domácích mohl přidat v úvodu druhé části Kvapil, Peters ale jeho samostatný únik výborně zneškodnil. Na druhé straně měl vyrovnání na hokejce Vladimír Růžička mladší, na kterého už zívala odkrytá branka. Chomutovský útočník ji však minul.

Další rychlé přečíslení Pirátů už ale skončilo vyrovnávací brankou. Havel přihrál Koblasovi a ten tvrdou střelou propálil Willa. Vedení mohl domácím hned vzápětí vrátit Kvapil, Peters ale proti jeho střele vytáhl zákrok večera. Nejproduktivnější muž soutěže si spravil chuť o chvíli později v přesilové hře, když projel obranou hostů a precizním zakončením vrátil Bílým Tygrům vedení.

Závěrečné dějství začalo mnoha nepřesnostmi na obou stranách. Poté se do šance prodral agilní Redenbach, v kanadském souboji s Petersem ale neuspěl. Poté Kvapil našel Hudáčka, chomutovský brankář ale svůj tým opět podržel.

Na opačné straně mohl vyrovnat Dlouhý, v ideální palebné pozici však těsně minul branku. Na dvoubrankový rozdíl tak mohli opět v početní výhodě zvýšit domácí, Kvapilovu střelu ale zastavila branková konstrukce. V závěru se Chomutov tlačil za vyrovnáním a zkusil to s šesti hráči v poli. I přes několik příležitostí však skórovat nedokázal.

16. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Redenbach (Ordoš, Šmíd), 40. M. Kvapil (Ševc) - 38. Koblasa (J. Havel, Huml). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:10. Využití: 2:0. Diváci: 6256.
Liberec: Will - Doherty, Šmíd, Hanousek, Derner, Havlín, Ševc - Valský, Redenbach, Ordoš - Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil - Teplý, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, M. Zachar, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Buchtela - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica - Marjamäki, Klhůfek, Duda - J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý - J. Havel, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Třinec - Pardubice 3 : 0 přestávka Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice