Hlavní obsah

Lipsko - Leverkusen 3:0Lipsko porazilo Leverkusen a předstihlo Bayern. Před šampióny se posunul i Frankfurt

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Lipska porazili v 11. kole německé ligy Leverkusen 3:0 a posunuli se na třetí příčku v tabulce, ze které odsunuli mistrovský Bayern Mnichov. Saský celek hraje na domácím stadionu ve velké formě a v lize tam ještě neprohrál. V nejvyšší soutěži navíc nenašel přemožitele už deset zápasů od konce srpna.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Timo Werner (vpravo) se raduje ze spoluhráči z Lipska z gólu.

Článek

Proti Leverkusenu se dvěma góly blýskl dánský útočník Poulsen, který dal v bundeslize už šest branek a vyrovnal se nejlepšímu týmovému střelci Wernerovi. Trefil se i obránce Klostermann.

Lipsko využilo sobotní prohru Bayernu a po vítězství nad Leverkusenem se posunulo o dva body před bavorský velkoklub. S devíti inkasovanými góly nejlépe bránící tým soutěže zaostává o jeden bod za Mönchengladbachem, vedoucí Dortmund má o další čtyři body víc. Leverkusen naproti tomu za poslední dva zápasy dostal sedm gólů, celkově má v lize horší obranu jen düsseldorfský nováček.

O skóre se před Bayern posunul i Frankfurt po domácí výhře 3:0 nad Schalke. Dva góly vstřelil dvacetiletý srbský útočník Jovič a s devíti brankami se prodral do čela tabulky střelců. Oba góly dal v rozmezí 12 minut, třetí branku přidal Haller.

Frankfurt získal v posledních pěti duelech 13 bodů za čtyři výhry a remízu. Schalke má jen dvoubodový náskok na pásmo sestupu a je s osmi góly nejméně produktivním týmem soutěže společně s posledním Stuttgartem.

Německá fotbalová liga - 11. kolo:
Lipsko - Leverkusen 3:0 (27. a 85. Poulsen, 68. Klostermann)
Eintracht Frankfurt - Schalke 3:0 (61. a 73. Jovič, 80. Haller).

Reklama

Související témata: