Hlavní obsah

Vítkovice - Chomutov 4:2Chomutov vedl ve Vítkovicích, nakonec s nimi prohrál pošesté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Baláž 1 : 0
18. Stránský 1 : 1
37. Roman 2 : 1
43. Baranka 3 : 1
46. Marjamäki 3 : 2
60. Lev 4 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili ve 20. kole extraligy Chomutov 4:2. Vítězný gól domácích dal ve vyrovnaném utkání ve 43. minutě Ivan Baranka a v power play Pirátů výsledek potvrdil gólem na 4:2 Jakub Lev. Ostravané porazili Severočechy pošesté v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář hokejového Chomutova Justin Peters byl překonán.

Článek

Poslední tým extraligové tabulky po domácí kanonádě proti Spartě (5:0) prokazoval i v Ostravě herní pokrok. A nesrazila ho ani rychlá branka, kterou v šesté minutě vstřelil slovenský junior Baláž, který v útočném pásmu dostihl vyhozený puk a bekhendem ho poslal Petersovi mezi betony. Byl to jeho první gól v extralize.

Piráti však po inkasované brance zvedli hlavy, srovnali hru a vytvořili si šance. V 18. minutě vykouzlil hokejovou parádu Vantuch, který už ve vyložené šanci ještě s málo vídaným přehledem poslal puk zpátky za sebe mezi bruslemi vítkovického beka do druhé vlny na Stránského, jenž pohodlně zavěsil do úplně prázdné branky.

Domácí měli ve druhé části možnost ujmout se vedení v přesilovce pět na tři, kterou však nevyužili. A pak je musel několikrát zachraňovat Bartošák, který zblízka vychytal Tomicu, Koblasu i Havla.

Do vyrovnaného duelu tak zásadně promlouvaly přesilovky a vyloučení. Lépe si Vítkovičtí počínali v klasické přesile pět na čtyři, když Roman ve 36. minutě objel branku a pak skóroval z úhlu střelou, kterou si Peters vlastní bruslí usměrnil za záda.

Pak Vítkovice z další početní výhody stav pojistily třetím gólem. Špatné střídání hostů potrestal Baranka, který se z pravé strany chytře zpoza obránce trefil zápěstím.

Vzápětí následovala další přesilová hra pro Vítkovice, jenže tentokrát v ní pustili domácí hráči do brejku soupeře, Valachovu střelu Bartošák neudržel a Marjamäki puk doklepl do sítě.

Hosté málem v dalším oslabení i vyrovnali, po Koblasově střele ale zazvonila jen tyč. Nakonec 26 sekund před koncem zajistil trefou do prázdné branky při soupeřově power play definitivu tří bodů Lev.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Piráti Chomutov 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Baláž (Š. Stránský), 37. Roman (Baranka, Schleiss), 43. Baranka (Lev), 60. Lev (T. Černý) - 18. J. Stránský (Vantuch, J. Mrázek), 46. Marjamäki (Valach). Rozhodčí: Hradil, Sýkora - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:8, navíc Jank (Chomutov) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5133.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, T. Černý, Šidlík - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, Roman, Szturc (21. Toman) - Kucsera, Baláž, Pytlík - Š. Stránský, P. Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, J. Mrázek, Dietz, Valach, Štich - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Klhůfek, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - J. Havel, Hanták, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice