Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 4:1Mladá Boleslav uspěla potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Skalický 1 : 0
22. Žejdl 2 : 0
32. Szturc 2 : 1
49. Bernad 3 : 1
56. Žejdl 4 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 29. extraligovém kole Vítkovice 4:1. Středočeši tak uspěli potřetí za sebou, aniž by ztratili bod. Ostravané nenavázali na předchozí dvě výhry a prohráli šestý z uplynulých osmi duelů. Dvěma góly se pod vítězství Bruslařského klubu podepsal útočník Lukáš Žejdl.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Patrik Bartošák z Vítkovic zasahuje.

Článek

Úvod zápasu se odvíjel ve sváteční atmosféře a oba celky se rozjížděly pomaleji. O něco střelecky aktivnější byli hosté, ale Kantor, který v brance nahradil zraněného Slovince Krošelje, žádnou ožehavou situaci řešit nemusel. V deváté minutě se z ničeho nic sám na domácího brankáře řítil Szturc, svou střelu však namířil jen do Kantorovy výstroje.

V další podobné šanci se ocitl vítkovický útočník o sedm minut později, mířil do stejného místa, tentokrát ale minul branku úplně. Na druhé straně si připsal první velkou šanci Bruslařů Kousal, jenže zblízka mířil jen do připraveného Bartošáka. I ten byl však o chvíli později krátký na střelu Skalického, jehož z protějšího rohu přesně našel pasem Knotek.

Po minutě a pěti vteřinách ve druhé třetině si najel mezi kruhy Žejdl a poslal Mladou Boleslav do dvoubrankového vedení. Hosté si pak zahráli dvě po sobě jdoucí přesilovky, ale Kantor neinkasoval ani v oslabení.

Pak se na ledě přitvrdilo. Domácí obránce Němeček dostal 'desítku' za úder do oblasti hlavy, jeho spoluhráč Pláněk k pětiminutovému trestu za vražení na hrazení inkasoval navrch také trest do konce utkání. Dvojnásobnou přesilovku pak Vítkovice využily zásluhou Szturce. Poměr trestných minut byl po dvou třetinách 43:0.

Mladá Boleslav si první přesilovku zahrála až zkraje třetí části hry. Prosadila se však až z té druhé - při vyloučení Výtiska doplachtil puk z hole Bernada až do branky nic nevidícího Bartošáka.

Třetí branka domácí uklidnila a místo hostujícího tlaku v honbě za vyrovnáním byly k vidění šance před vítkovickou brankou. Bartošák v jednom případě musel spoléhat na pomoc horní tyče, ve druhém pak předvedl zákrok maskou. Na střelu Žejdla po Pabiškově přihrávce už byl ale krátký.

29. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 18. Skalický (T. Knotek, Vondrka), 22. Žejdl, 49. Bernad (P. Musil, M. Látal), 56. Žejdl (L. Pabiška, Vondrka) - 32. Szturc (O. Roman). Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4, navíc Němeček 10 min., Pláněk (oba Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3369.
Mladá Boleslav: Kantor - Kotvan, Pláněk, Bernad, Němeček, Dlapa, Eminger, Hrdinka - Skalický, T. Knotek, Vondrka - Pacovský, P. Musil, M. Látal - L. Pabiška, Žejdl, D. Šťastný - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava st., Rulík a Patera.
Vítkovice: Bartošák - Výtisk, D. Krenželok, Šidlík, Gregorc, J. Mrázek, Baranka - Olesz, Lev, Dej - D. Květoň, O. Roman, Tybor - Kucsera, Toman, Szturc - Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice