Hlavní obsah

Noční můra, výprask! Genk vypadl po nejhorším výkonu v sezoně, lamentují belgická média

Brusel

Za noční můru a výprask označuje páteční belgický tisk domácí porážku Genku s fotbalisty pražské Slavie v odvetě úvodního kola play off Evropské ligy 1:4, která znamenala vyřazení belgického týmu. Podle komentátorů předvedl Genk nejhorší výkon v sezoně.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Radost slávistů v Genku.

Článek

La Libre poznamenává, že domácí tým vsadil na obranu, kterou však Slavia potopila. Hosté se předvedli jako agresivnější, lépe zorganizovaný, aktivnější a často efektivnější tým. "Bezbranková remíza z Prahy tak byla úplně k ničemu a Genk končí v Evropské lize po nejhorším výkonu v sezoně," napsal list.

Le Soir konstatoval, že Genk schytal od Slavie lekci. "Pražané projevili mnohem větší nasazení i efektivitu a uštědřili domácímu týmu těžkou porážku," uvedl.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Ibrahim-Benjamin Traoré (27) pohodlně poslal míč do sítě. Gólman Genku Daniel Vukovic se srazil se Sebastienem Dewaestem (druhý zleva).

"Racing Genk se hluboko sklonil před Slavií, která mu uštědřila drsný výprask na domácím hřišti a postoupila do osmifinále. Vyřazení Genku současně znamená, že v evropské soutěži už není žádný belgický zástupce," píše La Dernière Heure.

Připomněl, že v klíčovém zápasu nejprve Trossard využil hrubé chyby gólmana Koláře a poslal míč do prázdné branky. Genk pak ale nechal Slavii usadit se na své polovině hřiště a Coufal vyrovnal, čímž už virtuálně zajistil Pražanům postup. Genk se ocitl v potížích a už nedokázal rozvíjet svou hru, do přestávky ale obrana ještě přečkala několik ožehavých momentů bez následků. V druhém poločasu Traoré využil srážky Dewaesta a Vukoviče, aby poslal Slavii do vedení. O pár minut později skóroval Škoda a veškeré napětí ohledně dalšího vývoje utkání se rozplynulo. Genk pak vypil pohár hořkosti do dna, když se Škoda trefil podruhé.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Kapitán Slavie Milan Škoda (vlevo) se raduje po jednom ze svých dvou gólů proti Genku.

"Ochablý tým se v posledních dvaceti minutách zápasu už nezmohl na to, aby zachránil svou čest, a tak opustil Evropskou ligu zadními vrátky," napsal La Dernière Heure.

Reklama

Související témata: