Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 2:3Stav série 2:1Polanský knokautoval Plzeň. Oceláři se v semifinále vracejí do hry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Němec 1 : 0
21. Chmielewski 1 : 1
26. Musil 1 : 2
34. Vráblík 2 : 2
57. Polanský 2 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Třince se probrali a v semifinále s Plzní urvali první výhru. Dramatickou třetí partii na západě Čech rozsekl 187 sekund před koncem základní hrací doby v přesilovce Jiří Polanský. Oceláři po triumfu 3:2 snížili stav série na 1:2 na zápasy. Čtvrtý duel se hraje na ledě Škody v pondělí od 17 hodin.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Třince se radují z prvního gólu. Zleva David Musil, Guntis Galvinš, Martin Růžička, autor branky Aron Chmielewski a Petr Vrána.

Článek

Zatímco složení plzeňských formací nedoznalo změn, v třinecké sestavě došlo v neděli odpoledne k řadě korekcím. Místo Svačiny, který se posunul k Polanskému a Adamskému, se v elitní formaci spolu s Růžičkou a Vránou objevil na křídle Chmielewski. Trenér Václav Varaďa navíc mohl do klíčové bitvy série nasadit uzdraveného beka Gernáta a také Marcinka. Slovenský centr vyjel na led s Hrňou a Draveckým, jenž v minulém utkání naskočil v obraně.

Právě Marcinko byl hned zkraje blízko vedoucímu gólu. V přečíslení dva na jednoho však proti jeho střele vymrštil lapačku Frodl. Třinečtí vstoupili do utkání velmi aktivně, jenže žádnou ze šancí neproměnili. Proti výtečně chytajícímu plzeňskému mladíkovi neuspěl ani kanonýr Růžička, kterému nabil Chmielewski.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Vojtěch Němec slaví svůj gól proti Třinci.

Škoda se rozjížděla pomaleji, přesto udeřila jako první. Strakovu ránu ještě zneškodnil Hrubec, v 11. minutě už ale lovil puk ze sítě, když Němec využil po Jonesově ráně odrazu od zadního mantinelu a s pomocí výstroje přesouvajícího se Hrubce dotlačil kotouč do branky. Druhou asistenci si připsal zkušený útočník Kracík, jenž před zápasem převzal památeční dres za 600. extraligový start. Ten si připsal v sedmém rozhodujícím čtvrtfinále proti Olomouci.

Plzeňští se po gólu uklidnili a byli při chuti. Indrák vypálil, brankář Ocelářů ale betonem puk vykopnul. Lapačkou o chvíli později pak zastavil v přesilovce také pokus Němce.

Druhá třetina však pro domácí fandy začala studenou sprchou. Po 52 vteřinách z dorážky vyrovnal Chmielewski a jeho trefa Oceláře polila živou vodou. Ve 26. minutě se štěstím dopravil puk za Frodlova záda Musil a Slezané byli rázem na koni.

Třetí úder měl na holi v početní výhodě Vrána, na Frodla ale nevyzrál. Plzeňský tým procitl až ve 34. minutě a pomohla mu hrubka Hrubce. Domácí nejprve nevyužili přesilovku, hned po ní ale napřáhl od modré Vráblík a brankář Slezanů na jeho pumelici pod víko ani nezareagoval - 2:2! Devětadvacetiletý zadák tak slavil vůbec premiérovou trefu v extraligovém play off.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Třinečtí Martin Růžička a Aron Chmielewski se radují z gólu.

Plzeň prahla ve třetím dějství po obratu. Třinečtí, kteří dohrávali zápas bez Rotha a do obrany se tak znovu stáhl Dravecký, se v úvodu dostali pod velký tlak. Jenže Gulaš  Hrubce nepřelstil a stejně dopadl v sólovém úniku Němec. Na druhé straně odpověděl Polanský, jehož střelu vyrazil Frodl.

Rozhodující moment utkání přišel v samém závěru. Západočeši nejprve přečkali dvě oslabení, to třetí se jím ale stalo osudným. Po vyloučení Kantnera pálil Gernát a Polanský ztečoval ze vzduchu kotouč do sítě. Jeho gól ještě dlouho zkoumali rozhodčí s kolegou u videa, hru vysokou holí ale u třineckého forvarda neodhalili a trefu nakonec uznali.

Škodovka to v závěru zkusila ještě v šesti, na vyrovnání ale už nedosáhla.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. V. Němec (N. Jones, Kracík), 34. Vráblík (Kodýtek, P. Straka) - 21. Chmielewski (D. Musil), 26. D. Musil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 57. Polanský (Gernát, Cienciala). Rozhodčí: Lacina, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 7536 (vyprodáno). Stav série: 2:1.
Plzeň: D. Frodl - N. Jones, Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Indrák, Kracík, V. Němec - D. Kindl, V. Nedorost, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala - Werek. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice