Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 5:2Pardubice uťaly výsledkovou bídu, zářil dvougólový Camara

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Knotek 0 : 1
11. Mikúš 1 : 1
15. Camara 2 : 1
25. Nahodil 2 : 2
30. Camara 3 : 2
57. Paulovič 4 : 2
60. Roman 5 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili v utkání 42. extraligového kola Olomouc 5:2. Východočeši zabrali po třech zápasech bez bodu, během nichž nastříleli dohromady pouze tři branky. Dva góly v dresu vítězů dal útočník Anthony Camara. Dvěma nahrávkami oslavil návrat do pardubického dresu z Chabarovsku z KHL reprezentační útočník Tomáš Zohorna. Olomoučtí si na konto připsali hned čtyři porážky z posledních pěti duelů.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Pardubic Milan Klouček.

Článek

Z duelu uběhlo pouhých 27 sekund a domácí Zdráhal putoval za držení na trestnou lavici. Pardubičtí v čele s gólmanem Kloučkem sice oslabení přestáli bez úhony, jenže i tak pustili hosty nakonec do vedení. Obléhání branky Dynama přetavil ve vedoucí gól v polovině osmé minuty úspěšně tečující Knotek.

Už v 11. minutě bylo vyrovnáno: Mikuš podpořil útok Pardubic, dostal puk a z prostoru mezi kruhy ho pohotovým zakončením uklidil do branky. Jen o chvilku později byl Nahodil prvním hříšníkem na straně Hanáků a svůj trest si neodpykal celý - parádní souhru zakončil z kruhu ranou bez přípravy Camara a dokonal obrat.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu, druhý zprava autor branky Anthony Camara.

V úvodu druhého dějství však Olomoučtí oplatili domácím stejnou mincí. Na trestné lavici pobyl Rohlík jen necelou minutu, když ho vrátil předčasně do hry Nahodil a vyrovnal na 2:2. Domácím pak ale vyšla i další přesilovka a Camara tři sekundy před polovinou základní hrací doby vrátil vedení zpět na stranu Pardubic.

Domácí pak sice z dalších příležitostí další gól do druhé přestávky nepřidali, ale nakonec je to nemuselo mrzet. Ve 44. minutě ještě Paulovič nedokázal překonat Lukáše, ale v 57. minutě už minisouboj s hostujícím gólmanem vyhrál a zvýšil na 4:2. Vzápětí ještě pardubickému týmu ztížil situaci Kosticyn, který inkasoval trest na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.

Hanáci vrhli všechny síly do útoku a svou početní výhodu podpořili odvoláním brankáře, ale drama už nepřišlo. Naopak jen tři sekundy před vypršením hrací doby zvýšil na konečných 5:2 Roman.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. J. Mikuš (T. Zohorna, Camara), 15. Camara (R. Kousal, A. Kosticyn), 30. Camara (T. Zohorna, A. Kosticyn), 57. Paulovič (Poulíček, J. Zdráhal), 60. O. Roman (Paulovič) - 8. J. Knotek (Valenta), 25. Nahodil (Ondrušek, J. Knotek). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Brejcha, Šimánek. Vyloučení: 4:3, navíc A. Kosticyn (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Pardubice: M. Klouček - J. Zdráhal, J. Mikuš, Nakládal, J. Kolář, Bučko, Ďaloga, Vála - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - Blümel, Poulíček, Paulovič - Tybor, O. Roman, A. Kosticyn - L. Horký, O. Rohlík, Kusý. Trenér: R. Král.
Olomouc: Lukáš - A. Rutar, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Valenta, Švrček - Bambula, J. Knotek, J. Káňa II - Kunc, Nahodil, Klimek - Gřeš, Strapáč, Burian - Handl, Kolouch, Ostřížek. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice