Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 3:4Třinec potřetí v sezoně vyhrál derby, dva góly dal Růžička

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Růžička 0 : 1
4. Adámek 0 : 2
6. Koch 1 : 2
14. Kovář 2 : 2
20. Lakatoš 3 : 2
22. Kofroň 3 : 3
23. Růžička 3 : 4
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Třince zvítězili v dohrávaném 16. kole extraligy v moravskoslezském derby na ledě Vítkovic 4:3. Utkání zvratů hosté převrátili na svoji stranu dvěma góly na začátku druhé části, dvě trefy si připsal Martin Růžička. Hosté vyhráli poosmé z posledních devíti kol a vedoucí Spartě se po jejím dnešním zaváhání s Karlovými Vary přiblížili na rozdíl dvou bodů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Třince se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Hosté vletěli do derby hodně zostra a už za 213 sekund měli dva góly navrch. Hned první střídání skončilo brankou, když v čase 0:48 se nadvakrát dorážkou prosadil Růžička a současně po 125 minutách ukončil neprůstřelnost Svobody. Ve čtvrté minutě nahodil puk směrem k domácí bráně od modré čáry Adámek, a protože Svobodovi v ose střely projelo několik hráčů, Adámkův pokus doplachtil až do síťky.

Divoký začátek ale přiživili i domácí. Z hostujícího tlaku se vysmekl obránce Koch, který se drze protáhl až před gólmana a zblízka zavěsil pod horní tyč. I díky rychlé kontaktní trefě se Vítkovice z hrozivého úvodu sebraly a po vyhraném vhazování se ve 14. minutě příklepem od modré čáry trefil Kovář.

Domácí v závěru první části stihli skóre v přesilovce dokonce otočit, když Lakatošovu vyraženou střelu v přesilovce si do vlastní brány srazil Doudera.

Třinec do druhé části sáhl ke změně gólmanů a nasazení Kacetla místo Štěpánka mělo rychlý efekt a impulz. Ocelářům stačilo pouze 169 vteřin k obratu. Kofroň doklepl za Svobodova záda ránu Martina Kovařčíka a vzápětí podnikli hosté další brejk, jenž precizním švihem zakončil kanonýr Růžička a zaznamenal už svůj sedmnáctý gól ročníku.

Brankostroj pak přece jen ustal, ale góly padnout mohly na obou stranách. Kacetlovi při Krenželokově ráně pomohla tyč a domácí nevyrovnali ani ve 48. minutě z trestného střílení, které po faulu na Hrušku neproměnil Irgl. Ostravané tak už necelé tři minuty před koncem odvážně sáhli ke hře bez gólmana a soupeře zatlačili, ale Lakatošova teč se mezi tyče nevešla a v tísni se neprosadil rovněž Mallet. Třinec tak derby vyhrál potřetí v sezoně.

Dohrávané 16. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 3:4 (3:2, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Koch (Lakatoš), 14. L. Kovář (J. Hruška), 20. Lakatoš - 1. Martin Růžička (Hrehorčák, Kundrátek), 4. M. Adámek (Marcinko, Kurovský), 22. Kofroň (M. Kovařčík, O. Kovařčík), 23. Martin Růžička (Hrehorčák, P. Vrána). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Bez diváků.
Vítkovice: Miroslav Svoboda - Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, L. Doudera, Koch, R. Černý - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, Dej, Svačina - M. Kalus, Flick, Mallet - Schleiss, Werbik, Fridrich. Trenér: Holaň.
Třinec: J. Štěpánek (21. Kacetl) - M. Doudera, Gernát, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek, D. Musil - Hrehorčák, P. Vrána, Martin Růžička - Rodewald, Marcinko, Kurovský - Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík - Hrňa, Miloš Roman, Dravecký - Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: