Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 3:2 PPPardubice slaví výhru v prodloužení, hrdinou je Poulíček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Poulíček 1 : 0
7. Tomeček 1 : 1
8. Zdráhal 2 : 1
47. Knotek 2 : 2
63. Poulíček 3 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic vyhráli v úterním utkání 16. kola Tipsport extraligy nad Olomoucí 3:2 v prodloužení. Dynamo bodovalo popáté za sebou a z toho počtvrté zvítězilo. Hrdinou v dresu vítězů byl dvougólový střelec Poulíček.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejistí Pardubic se radují z gólu. Zleva Denis Kusý, Matej Paulovič, autor branky Patrik Poulíček, Jakub Nakládal a Jan Kolář.

Článek
Fotogalerie

Nástup do zápasu se lépe povedl domácímu Dynamu, hned ve 3. minutě musel Konrád likvidovat nebezpečné Kousalovo zakončení bekhendem po předchozí pohledné Camarově nahrávce. Vzápětí získal po pěkném pasu Kusého z rohu Poulíček vedení Pardubicím po ráně bez přípravy z mezikruží.

Olomouc se rychle osmělila a v 7. minutě vyrovnala vývoj zápasu, na konci pěkné kombinaci po rychlém brejku byl Tomeček. Náskok Dynamu vrátil vedení o půl minuty později obránce Zdráhal přesnou ranou od modré čáry.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Michal Kunc z Olomouce a Jakub Nakládal z Pardubic.

Hosté byli v úvodní části hry střelecky aktivnější, Černého prudkou ránu musel likvidovat Klouček, jenž pokryl i následné dorážky. Z následné protiakce vybídl Zohorna ke skórování Kousala, ten ale nastřelil pouze tyč, Tyborova následná dorážka minula cíl.

Po krátké přestávce na startu druhé třetiny zaviněné prasklým tvrzeným sklem se do zajímavé akce tří na jednoho dostala čtvrtá formace domácích, její zakončení se ale Východočechům nepovedlo, neboť Horký nedokázal zpracovat svižný Pochobradského pas.

Pardubice měly možnost navýšit svůj těsný náskok ve své první přesilovce v samotném závěru prostřední dvacetiminutovky, Švrčkovu vysokou hůl ale nepotrestaly. Nakládalova ostrá rána těsně minula Konrádovu klec, olomouckou čtveřici nepřelstil agilní Paulovič.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z gólu.

V úvodu třetí třetiny Kosticyn jemně prostrčil puk na Matýse, pardubický odchovanec ale v zajímavé příležitosti nakonec nemířil přesně. Olomouc se dočkala srovnání skóre ve 47. minutě, Rutar střílenou přihrávkou od mantinelu našel Knotka a ten svým desátým gólem v sezoně překonal Kloučka.

V následné pasáži Pardubice zatlačily Olomouc do její defenzívy i díky přesilovce, tu ale neproměnily. Po jejím skončení tváří v tvář Konrádovi neuspěl Zohorna, který poté v 57. minutě trefil tyč. Největší šanci zvrátit posun utkání do prodloužení měl v poslední minutě základní hrací doby osamocený Dujsík, na Kloučka si ale nepřišel, těsně mimo zamířila i Knotkova dorážka.

Olomouc měla velkou příležitost rozhodnout prodloužení v 62. minutě, kdy nejprve Kousal stěží odzbrojil unikajícího Nahodila, poté Klouček musel betonem vykrýt samostatný únik Buriana. To naopak domácí byli o chvíli později úspěšnější, Poulíček se v akci dvou na jednoho trefil přesně nad Konrádovo rameno a rozhodl o zisku druhého bodu pro Pardubice.

Dohrávané 16. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 3:2 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Poulíček (Kusý), 8. J. Zdráhal (Pochobradský, L. Horký), 63. Poulíček (Nakládal) - 7. V. Tomeček (Ostřížek, Strapáč), 47. J. Knotek (A. Rutar, J. Káňa II). Rozhodčí: Hodek, Šindel - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Bez diváků.
Pardubice: M. Klouček - J. Zdráhal, J. Mikuš, Nakládal, J. Kolář, Bučko, Ďaloga, Oliva - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - Kusý, Poulíček, Paulovič - Tybor, Matýs, A. Kosticyn - Pochobradský, O. Rohlík, L. Horký. Trenér: R. Král.
Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Valenta, Švrček, T. Černý - Bambula, J. Knotek, J. Káňa II - Kunc, Nahodil, Klimek - V. Tomeček, Strapáč, Ostřížek - Olesz, Kolouch, Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice