Hlavní obsah

Olomouc - Č. Budějovice 2:5Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v Olomouci a jsou šestí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Štich 0 : 1
15. Pech 0 : 2
16. Gulaš 0 : 3
22. Knotek 1 : 3
35. Káňa 2 : 3
53. Novotný 2 : 4
59. Hanzl 2 : 5
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v zápase 19. kola extraligy na ledě Olomouce 5:2 a posunuli se na šesté místo tabulky. Klíčový tříbrankový náskok si Motor vypracoval již v první třetině. Hanáci poté ve druhé části snížili v přesilovkách na 2:3, následně už ale skórovali jen hosté. Gólem a dvěma asistencemi se pod výhru Jihočechů podepsal kapitán Milan Gulaš

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Fanoušci Českých Budějovic. Ilustrační foto

Článek

Hosté se do vedení dostali již ve 2. minutě, kdy brankáře Sedláčka překonal střelou od modré čáry Štich. Další šance neproměnili Abdul a Voženílek, kterého vychytal olomoucký gólman. Šance si v úvodu vypracovali i domácí. Klimek ale po Krejčího přihrávce netrefil branku a Káňa zamířil jen do připraveného Hrachoviny.

České Budějovice tak navýšily své vedení. V 15. minutě Gulaš vystihl nepřesnou Sedláčkovu rozehrávku a křižnou přihrávkou vybídl ke skórování Pecha. O minutu později si oba hráči své role vyměnili a na rozdíl tří branek zvýšil během přesilové hry nadvakrát Gulaš. Domácí mohli hned vzápětí snížit, ale Hrachovina vychytal Klimka i Koloucha, Dujsík zamířil z dobré pozice mimo.

Ve druhé části nejprve Ondušek trefil tyč, další šanci Káni zlikvidoval Hrachovina, ve 22. minutě již ale Knotek snížil. Následně se ale hra vyrovnala a na další gól čekalo více než čtyři tisíce diváků až do 35. minuty, kdy v přesilovce pět na tři snížil na 2:3 z pohledu domácích pohotově dorážející Káňa.

Klid na hokejky hostů ale vrátil první gól Novotného po návratu k aktivní kariéře. Zkušený útočník se prosadil ve 43. minutě v přesilové hře a potrestal vyloučení Krejčího. Jihočeši se následně zaměřili na pozornou obranu a zejména v početních výhodách mohli svůj náskok zvýšit. O pátou branku se ale postaral až v závěru Hanzl, který využil chybu domácích ve středním pásmu a Sedláčka překonal ze samostatného nájezdu.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Motor České Budějovice 2:5 (0:3, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 22. J. Knotek (Ondrušek), 35. J. Káňa II (Nahodil, Krejčí) - 2. Štich (M. Hanzl), 15. Pech (Gulaš), 16. Gulaš (Pech, Šenkeřík), 43. J. Novotný (Gulaš, Štencel), 59. M. Hanzl. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Zíka, Bohuněk. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Diváci: 4403.
Sestavy:
Olomouc: J. Sedláček - Škůrek, Ondrušek, T. Černý, Rašner, Dujsík, Řezníček - Klimek, Krejčí, J. Káňa II - Kucsera, J. Knotek, Ostřížek - V. Tomeček, Nahodil, Kunc - Olesz, Kolouch, Strapáč - Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
České Budějovice: Hrachovina - Percy, Bindulis, Šenkeřík, Piskáček, R. Vráblík, Štencel, Štich - Vondrka, J. Novotný, Chlubna - Gulaš, Pech, Holec - Valský, D. Voženílek, Abdul - Karabáček, M. Hanzl, T. Šoustal. Trenér: Modrý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice