Hlavní obsah

Olomouc - Hradec Králové 0:1Hradec zabral na Hané, stačil k tomu jediný gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Perret 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve čtvrtečním utkání 37. kola extraligy v Olomouci 1:0 a v nejvyšší soutěži zvítězili počtvrté za sebou, brankář Kiviaho má druhou nulu v extralize. Hradec tak díky plnému bodovému zisku snížil manko na lídra z Třince na čtyři body.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z gólu.

Článek

Úvodní třetina zápasu byla oboustranně opatrná a moc nadějných příležitostí k vidění nebylo. První šanci měli až před polovinou první třetiny při přesilové hře domácí, Kolouch ale Kiviaha zblízka nepřekonal. Hosté se mohli dostat do vedení po nenápadné střele z pravé strany, jenže Olomouc zachránila pravá tyč Konrádovy branky. Největší olomouckou šanci první třetiny pak v přesilové hře neproměnil Nahodil, jehož střela z mezikruží zamířila vedle hostující branky.

Téměř z totožné pozice pak střílel na druhé straně hřiště Gaspar, ale také on těsně minul. Hradec se přesto dostal před koncem první třetiny do vedení, z levé strany využil clonících hráčů Perret a překonal Konráda střelou pod horní tyč.

Hosté povzbuzení úvodní brankou vstoupili lépe také do druhé třetiny, Perret tentokrát olomouckého brankáře nepřekonal. Poté hru zlepšila také Olomouc a měla několik šancí ke vstřelení gólu. Blízko k vyrovnání byl před polovinou zápasu Olesz, jehož střela skončila na konstrukci hostující branky.

Nad pak zamířil z mezikruží Klimek. Burian vzápětí pro změnu zakončil z bezprostřední blízkosti jen do pravé tyče a hosty tak podruhé v utkání zachránila branková konstrukce.

První velkou šanci třetí třetiny měla Olomouc, jenže Nahodil Kiviaha po přihrávce Klimka ani tentokrát nepřekonal. Aktivní Nahodil střílel také o chvíli později a jeho pokus jen těsně minul hradeckou branku. Stupňující tlak Olomouce mohl zužitkovat Kusko, ale po přihrávce Krejčího z nadějné pozice přestřelil. Poté z rychlého protiútoku zamířil vysoko hostující Koukal. Při hře bez brankáře se k zajímavému pokusu dostal Káňa, ke smůle domácích však trefil pouze brankáře Kiviaha, který tak udržel nulu.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 20. Perret (Jergl, F. Pavlík). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 1 000 (omezený počet).
Olomouc: Konrád - T. Černý, Groch, A. Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček, Valenta - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa II - Klimek, J. Knotek, Kusko - Bambula, Kolouch, Olesz - Kunc, Nahodil, V. Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Šalda - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Lamper - Orsava, P. Koukal, Pilař - Štohanzl. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice