Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 0:1Lídr extraligy znovu podlehl Plzni, vyrovnávací gól přišel po závěrečném klaksonu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Thorell 0 : 1
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté podlehli ve 47. kole extraligy na svém ledě s Plzní 0:1 a poprvé v sezoně prohráli dva zápasy za sebou. Domácí vyrovnali při hře bez gólmana, ale branka padla po vypršení 60. minuty a po konzultaci sudích s videorozhodčím nebyla uznána.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Radost plzeňských hokejistů.

Článek

O výhře čtvrtého týmu soutěže nad lídrem rozhodl v přesilové hře Gustaf Thorell. O čisté konto se podělili Dominik Pavlát a Miroslav Svoboda, který zastoupil v brance svého kolegu na dvě minuty během opravy masky.

Před úvodním buly převzal Martin Růžička plaketu a dres s číslem 568, který symbolizuje jeho posun do čela historické produktivity Ocelářů. Slavnostnímu ceremoniálu přihlíželi i jeho rodiče, manželka a sestra a v úvodní třetině mu během komerčních přestávek na dálku pogratulovali Jakub Voráček, Pavel Francouz a Šimon Hrubec.

První šanci měl hostující Dufek, Kacetla ale nepřekonal. Na druhé straně si podobně vedl Daňo. Největší příležitost v úvodní třetině ale spálil Bulíř, který zblízka ani nadvakrát nedopravil puk do branky.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Peter Čerešňák z Plzně a Ondřej Kovařčík z Třince.

Třinec začal druhou třetinu náporem, ale z přečíslení dva na jednoho mohli udeřit hosté. Kapitán Kindl uvolnil Přikryla, jenž ale netrefil kotouč čistě při střele do odkryté branky. Plzeň ale přeci jen o chvíli později otevřela skóre, když využila svou první přesilovou hru v zápase. Povedenou souhru zakončoval do prázdné branky Thorell.

Hostující gólman Pavlát měl ve 34. minutě problémy s přilbou a nuceně přenechal na pár střídání své místo Svobodovi. Ten málem z první střely inkasoval. Zahradníčkovo nahození od modré čáry tečoval Chmielewski a puk směřoval do branky, jenže hosty zachránil Holý. Svoboda se ještě poté zaskvěl při gólové šanci Vrány.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Petr Vrána z Třince a Petr Kodýtek z Plzně.

Třinec si nepomohl ani svou tradiční zbraní - přesilovou hrou, v níž mohl naopak na začátku třetí třetiny zvýšit Mertl, ale z dobré pozice těsně minul. Mertl se v dalším střídání pustil do bitky s Daňem, jejich souboj ale spíše připomínal zápasnickou přetahovanou.

Domácí dobývali branku soupeře, v největší šanci vychytal Douderu efektně lapačkou Pavlát. S přibývajícím časem vznikala v jejich defenzivě okénka, Kacetl ale vychytal Kodýtka i nepříjemnou teč spoluhráče Růžičky. Třinec hrál závěrečné dvě minuty bez brankáře a posledních 35 sekund proti čtyřem. Přesilovou hru téměř využil Kundrátek, ale rozhodčí po krátké poradě u videa vyrovnávací trefu neuznali.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Plzně Dominik Pavlát.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka nahrávky: 30. G. Thorell (Blomstrand, Bulíř). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Malý, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5, navíc Daňo - Mertl oba 5 minut. Využití: 0:1. Diváci: 982 (omezený počet).
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Roman, Chmielewski - Nestrašil, Marcinko, Kofroň - Dravecký, Szturc, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.
Plzeň: Pavlát (34.-36. M. Svoboda) - Čerešňák, Kaňák, Holý, Graňák, Budík, J. Kindl, Kremláček - Dufek, Mertl, M. Lang - F. Přikryl, Bulíř, F. Suchý - Schleiss, Kodýtek, Blomstrand - Malát, G. Thorell, Marcel. Trenéři: Baďouček a M. Říha.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice