Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 0:3Neprůstřelný Pavlát vychytal Indiánům tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Malát 0 : 1
34. Schleiss 0 : 2
51. Schleiss 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně zvítězili v utkání 49. extraligového kola na ledě Mladé Boleslavi 3:0 a bodovali tak popáté za sebou, z toho počtvrté vyhráli. Plný zisk proti Bruslařskému klubu vybojovali Indiáni poprvé od konce září 2020. Ještě po 27 minutách byl stav bezbrankový. Dvakrát se trefil útočník Jan Schleiss, první čisté konto v sezoně uhájil brankář Dominik Pavlát.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z branky

Článek

Mladoboleslavští sice v úvodním dějství hosty poměrně jasně přestříleli, ale jejich převaha měla pouze platonické obrysy. Hra byla oboustranně plná nepřesností a o vyložených šancích si diváci mohli dlouho nechat jen zdát.

Nepřišly ani během přesilovky, kterou si Středočeši zahráli ve 13. minutě. Až po jejím skončení naservíroval Lunter puk před odkrytou branku Kantnerovi, ten však nahrávku nepochopitelně minul a brankáře Pavláta tak vůbec neohrozil. Podobně dopadl na druhé straně i Lang.

Dění rozproudil začátek 28. minuty, kdy se tým Škody dostal k bleskovému přečíslení tří na jednoho, Malát vzal zakončení na sebe a udělal dobře - prostřelil Krošelje a prvním gólem v sezoně poslal hosty do vedení.

Mladoboleslavští mohli hned záhy odpovědět, když Pospíšil skvěle našel Kotalu, jenže ten zblízka nezakončil přesně. O chvilku později neuspěl z velmi dobré pozice ani Flynn. Ve 34. minutě měli domácí k dispozici přesilovku, jenže už po devíti sekundách sami inkasovali. Kousal před Schleissem pokorně odcouval až do brankoviště a plzeňský útočník nezaváhal.

Trápení Středočechů pokračovalo i ve třetím dějství a s každou další odehranou minutou se ještě více prohlubovalo. I proto, že Pavlát byl velmi pozorný. V přesilovce na něho nevyzrál ani Šťastný.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vlevo Jan Dufek z Plzně, vpravo Matyáš Kantner z Mladé Boleslavi.

Ve 49. minutě se poprvé v duelu provinili proti pravidlům i domácí a hosté v závěru početní výhody trestali. Podruhé se dnes zapsal mezi střelce Schleiss. Při nemohoucnosti Mladé Boleslavi a pozorně pracující defenzívě Plzně bylo rozhodnuto. Stav už se do konce utkání nezměnil.

49. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 28. Malát (Holý, G. Thorell), 34. Schleiss, 51. Schleiss (Budík, Kodýtek). Rozhodčí: Pešina, Veselý - Lučan, Kis. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 990.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Jánošík, Pláněk, D. Moravec, Fillman, Bernad, Lintuniemi - D. Šťastný, Fořt, Kantner - Pospíšil, Kotala, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, Grim. Trenér: R. Rulík.
Plzeň: Pavlát - Holý, L. Kaňák, Kremláček, Graňák, J. Kindl, Budík - M. Lang, Mertl, Dufek - F. Přikryl, Bulíř, F. Suchý - Schleiss, Kodýtek, Blomstrand - Malát, G. Thorell, M. Marcel. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml

Reklama

Související témata: