Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 0:5Hokejisté Litvínova podlehli Spartě a potřetí za sebou nebodovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kaše 0 : 1
33. Forman 0 : 2
53. Chlapík 0 : 3
55. Strnad 0 : 4
55. Doležal 0 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté třináctého Litvínova podlehli v 52. kole doma Spartě 0:5, potřetí za sebou nebodovali a prohráli osmý z posledních devíti zápasů. Pražané se díky páté výhře z posledních šesti duelů posunuli z 8. na 7. místo. Gólem a dvěma asistencemi k tomu přispěl útočník Filip Chlapík, který se s 55 body posunul do čela produktivity před Michala Bulíře z Plzně a s 26 trefami se mu vyrovnal na první pozici mezi kanonýry. Slovenský gólman Július Hudáček udržel ve svém prvním vystoupení od začátku po příchodu z Dinama Riga z KHL čisté konto.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva David Kaše ze Sparty a Roman Horák ze Sparty se radují z gólu.

Článek

Litvínov nastoupil na první třetinu ve speciálních dresech v rámci 4. ročníku Vlasatého zápasu, ty půjdou následně do dražby jako jedna ze součástí příspěvku na pomoc čtrnáctileté Elišce Valentové z Děčína, která prochází onkologickou léčbou a kvůli ní přišla o vlasy.

Sparta se ubránila v prvním oslabení po Strnadově vyloučení a sama při něm v sedmé minutě zahrozila díky Chlapíkově střele. Potom nevyužili početní výhodu Pražané při Havelkově pobytu na trestné lavici, ale v čase 10:29 už se radovali z vedoucí branky. Thorellův pokus tečoval před Godlou Kaše a radoval se z branky po dvacetizápasovém půstu poprvé od 2. listopadu. Gólman Hudáček, který nastoupil za Spartu podruhé, ale poprvé duel zahajoval, odolával i při vyloučení Šmerhy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejové utkání 52. kola xtraligy mezi Litvínovem a Spartou.

Ve 24. minutě si při Fronkově vyloučení poradil Godla s Chlapíkovým zakončením. Po polovině utkání měli v rychlém sledu možnosti Horák z přečíslení a Forman, který ve 33. minutě už další možnost proměnil. Chlapík mu přenechal puk na levém kruhu a Forman se trefil k protější tyči. Následně se Litvínov ubránil při Hüblově trestu a ve 37. minutě mohl snížit Zdráhal, ale Hudáček si s jeho střelou z levého kruhu poradil.

V úvodu třetí třetiny nepomohlo Litvínovu ke gólu ani Matuškinovo vyloučení. Ve 48. minutě mohl zvýšil náskok Sparty Kaše. Severočeši se neprosadili ani při Vitouchově trestu a v čase 52:14 zvýšil po Doležalově přihrávce zpoza branky Chlapík. V 55. minutě se ještě během sedmi sekund prosadili Strnad a Doležal.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 11. D. Kaše (E. Thorell), 33. M. Forman (Chlapík, Moravčík), 53. Chlapík (Z. Doležal, Matuškin), 55. J. Strnad (T. Pavelka, Stoljarov), 55. Z. Doležal (Chlapík, M. Forman). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Pešek, Malý. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sestavy:
Litvínov: Godla - Irving, D. Kolář, Stříteský, Demel, Strejček, Hrbas, D. Zeman - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - P. Svoboda, M. Sukel, P. Straka - Fronk, V. Hübl, M. Chalupa - Havelka, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.
Sparta: J. Hudáček - Němeček , Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina - D. Kaše, R. Horák, E. Thorell - Z. Doležal, Chlapík, M. Forman - Šmerha, D. Vitouch, Prymula - Dvořáček, Stoljarov, J. Strnad. Trenér: Jandač.

Reklama

Související témata: