Hlavní obsah

Hr. Králové - Plzeň 6:1Hokejisté Hradce se osamostatnili v čele extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Smoleňák 1 : 0
13. Jank 2 : 0
18. Klíma 3 : 0
40. Klíma 4 : 0
41. Klíma 5 : 0
42. Blomstrand 5 : 1
56. Klíma 6 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové potvrdili výbornou formu, když v utkání 54. kola extraligy deklasovali Plzeň 6:1. Východočeši tak využili ztráty Třince a po šesté výhře za sebou vedou průběžnou tabulku soutěže o tři body. Tým Mountfieldu měl už po první třetině na své straně tříbrankový náskok. Čistým hattrickem řídil výhru ve vypjatém duelu útočník Kevin Klíma.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Jakub Lev z Hradce Králové, brankář Plzně Miroslav Svoboda, Lukáš Kaňák z Plzně a Radek Smoleňák z Hradce Králové.

Článek

Indiáni rozhodně nemuseli začít tak špatně, do úvodní branky domácích byl totiž duel hlavně o chybách. Hradečtí jich v rozehrávce i na útočné modré čáře udělali víc, takže dopřáli postupně Bulířovi, Blomstrandovi a Mertlovi šance v přečísleních. Hosté je nepotrestali a pak zápas během necelých šesti minut prakticky ztratili.

Hladovější domácí poprvé rozradostnil z dorážky kapitán Smoleňák, který tak vstřelil svůj stý extraligový gól. Hned za 14 sekund pobavil oslavou netradiční střelec obránce Jank, když nečekaně pronikl za plzeňskou defenzivu. A využitou přesilovou hrou dokonal skvělou pasáž domácích Kevin Klíma.

Logicky si pak lídr tabulky mohl dovolit opatrnější hru, i proto se její obraz vyrovnal. Škoda ale mohla pomýšlet na snížení jen v přesilovkách. Thorell v šanci před prázdnou brankou selhal a Hradec znovu vytáhl jednu ze svých domén - forčekink, na který Plzeň vůbec nestačila a několikrát musela děkovat brankáři Svobodovi.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Kevin Klíma z Hradce Králové se raduje z branky do sítě Plzně.

Do utkání se v tu chvíli přidala i druhá linie. Stačil jeden neodpískaný zákrok, aby hráči začali testovat povolený metr rozhodčích. To nejdřív vedlo k hromadné rozmíšce, v níž se angažovaly celé pětky na ledě a která vyústila nevídanou klukovinou plzeňského kapitána Kindla: Po uklidnění situace hodil soupeřovu rukavici do hlediště, takže musel do sprch.

Z brankového hlediska uklidnil domácí 24 sekund před druhou sirénou znovu Kevin Klíma, ale klid vzal za své hned po siréně, kdy se do sebe bez rukavic pustili Cingel se Schleissem. Symbolicky pro celý zápas vyhrál bitku královéhradecký útočník.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Skvělá atmosféra na utkání hokejové extraligy Hradec Králové - Plzeň.

Po dlouhé době zaplněný stadion slavil znovu hned po přestávce. Několik fanoušků obětovalo i pokrývku hlavy, když se Kevin Klíma po 59 sekundách podruhé prosadil v přesilovce a završil čistý hattrick. Gólman Novotný se nicméně třetí nuly v novém působišti nedočkal, sebral mu ji z přečíslení Blomstrand.

Mountfield přesto dohrával v pohodě, pět minut před koncem potvrdil jeho dominanci druhý z bratrů Klímů Kelly. Ten navíc v závěru vyvolal další bitku, která zápas víceméně zakončila. Hradec nečekaně vládne extralize, naopak Plzeň je v problémech, neboť České Budějovice už na její čtvrtou příčku ztrácejí jen bod.

Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Smoleňák (Oksanen, F. Pavlík), 13. Jank (Jergl), 18. Kevin Klíma (Blain), 40. Kevin Klíma (Nedomlel, Orsava), 41. Kevin Klíma (Ščerbak, Lalancette), 56. Kelly Klíma (R. Pilař) - 42. Blomstrand. Rozhodčí: Mrkva, Ondráček - Ganger, Klouček. Vyloučení: 9:8, navíc Cingel - Schleiss oba 5 min., J. Kindl do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 2460 (omezený počet).
Sestavy:
Hradec Králové: F. Novotný - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, R. Pilař, McCormack, Jank - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Cingel, Pajer. Trenér: T. Martinec.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Kvasnička, Kaňák, Kremláček, Graňák, J. Kindl, Budík, od 21. navíc Hamšík - Schleiss, Kodýtek, Blomstrand - F. Přikryl, Bulíř, F. Suchý - Dzierkals, Mertl, Malát - Dufek, G. Thorell, M. Lang. Trenéři: Baďouček a Říha.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články