Hlavní obsah

Jablonec - Hr. Králové 1:1Fotbalisté Hradce přišli v Jablonci o výhru minutu před koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
70. Kubala 0 : 1
90. Ikaunieks 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce ve 24. kole první ligy doma remizovali 1:1 s Hradcem Králové. Vedoucí gól vstřelil v 70. minutě hostující Filip Kubala, v 89. minutě vyrovnal střídající Lotyš Davis Ikaunieks. Oba týmy 10. nerozhodným výsledkem v sezoně potvrdily pozici remízových "králů" nejvyšší soutěže. Východočeský nováček se vrátil na osmé místo, Jablonec je v neúplné tabulce dvanáctý, ale má k dobru odložený zápas se Spartou.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vlevo brankář Vilém Fendrich z Hradce Králové, vpravo hlavní rozhodčí Sebastian Kalcojanis.

Článek

Královéhradecký trenér Koubek udělal oproti minulému debaklu 1:5 od Slavie čtyři změny v sestavě, ale v brance dal důvěru znovu Fendrichovi, kterého před týdnem stáhl ze hřiště po třech inkasovaných gólech už po necelé půlhodině.

Prvních dvacet minut hostující gólman mrznul mezi tyčemi, aniž by ho domácí alespoň trochu zaměstnali. Jablonec udělal jen málo pro vylepšení bilance nejhoršího útoku v lize. Všechny jeho akce končily už před šestnáctkou, jejíž hranici Votroci úspěšně bránili a sami měli i první šance.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva brankář Vilém Fendrich z Hradce Králové, Michal Černák z Jablonce a Jan Král z Hradce Králové.

Kubala v 16. minutě vypíchl míč váhajícímu Martincovi, šel sám na brankáře Hanuše, ale ten jeho pokus zblokoval a Štěpánek uklidil míč mířící k opuštěné brance do bezpečí. Povedenou kombinaci po chvíli zakončil Mejdr střelou vedle levé tyče.

Foto: Vít Černý, ČTK

Ostrý souboj během utkání 24. kola první fotbalové ligy mezi FK Jablonec a FC Hradec Králové.

Až na konci první půlhodiny o sobě přece jen dali vědět domácí. Dvakrát v rozpětí tří minut nebezpečně vypálil Silný, ale Fendrich zimní posile z Líšně skvělými zákroky nedovolil vstřelit první ligový gól. Nejprve jeho střelu vytáhl nad břevno a pak vyhrál i další vzájemný souboj, když se jablonecký útočník dostal až těsně před něj.

Po změně stran byli znovu nebezpečnější hosté z Hradce Králové. Jejich kapitán Vlkanova se nejprve probil do šestnáctky, ale Hanuše nepřekonal. V 70. minutě rozehrál vůbec první rohový kop hostů, Mejdr míč hlavou prodloužil a Kubala u vzdálenější tyče hlavičkoval do sítě.

Foto: Vít Černý, ČTK

Radost Jablonce z vyrovnávací branky v duelu s Hradcem Králové.

Oživení do jablonecké hry přinesl Kadlec a blízko k vyrovnání byl Silný, ale v dobré pozici zamířil vedle pravé tyče. Na druhé straně mohl vítězství pojistit Novotný, ale Hanuš jeho střelu vytlačil nad břevno.

Východočeši už sahali po vítězství, o něž v lize marně usilovali sedm kol, ale v 89. minutě o něj přišli. Brankář Fendrich centrovaný míč jen vyboxoval, v souboji s útočníky domácích upadl, Ikaunieks pohotově z dálky poslal míč do sítě a připsal si premiérový gól v sezoně. Jablonec tak neprohrál v 11. ligovém duelu s Hradcem po sobě.

24. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - FC Hradec Králové 1:1 (0:0)
Branky: 89. Ikaunieks - 70. Kubala. Rozhodčí: Proske - Kotík, Slavíček - Kocourek (video). ŽK: Štěpánek, Zelený - J. Rada, Fendrych, Kodeš, Kubala. Diváci: 1485.
Jablonec: Hanuš - Černák, Martinec, Štěpánek (83. Nykrín), Zelený - Hübschman - Kratochvíl (83. Ikaunieks), Považanec (68. Pleštil), Houska (75. Kadlec), Malínský (83. Smejkal) - Silný. Trenér: P. Rada.
Hradec: Fendrich - Klíma, Král, Čech - Mejdr, Kodeš, J. Rada (65. Soukeník), Novotný - Kubala (90. Doležal), Rybička (88. Vašulín), Vlkanova. Trenér: Koubek.

Reklama