Hlavní obsah

Vettel se bojí myší, přišel o řidičák a nesnáší filmy. Jaký je král formule 1 Vettel v soukromí?

Dillí

Mnoho sportovců a celebrit si své vlastní soukromí střeží jako oko v hlavě. Podobně je na tom i čerstvý šampión formule 1 Sebastian Vettel. Německý závodník se po Velké ceně Indie zapsal mezi legendy nejrychlejšího sportu, když šestým triumfem za sebou získal svůj čtvrtý titul mistra světa v řadě. Jaký je Němec mimo závodní okruhy?

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Německý závodník Sebastian Vettel získal v Indii svůj čtvrtý titul mistra světa.

Článek
Fotogalerie

Šestadvacetiletý pilot má spoustu fanoušků, ale také kritiků, kteří tvrdí, že s ním je formule 1 nudná. I když je Vettel už čtyřnásobným šampiónem, rozhodně nepatří k těm celebritám, které by pravidelně plnily titulní stránky novin a sportovním magazínů.

Jaký je německý závodník ve skutečnosti? Španělský list El Mundo Deportivo přinesl několik zajímavých „tajemství" o jeho soukromí.

Mistr světa F1 se například bojí myší, nesnáší sociální sítě Facebook a Twitter, nemá rád toast k snídani, doma rád vaří a během závodních víkendů spí pravidelně osm až deset hodin.

V Japonsku jedině metrem

Jezdec Red Bullu chtěl být v mládí zpěvákem, ale když zjistil, že nemá potřebný talent, začal se věnovat automobilovému sportu. Před třemi lety přišel Vettel o řidičský průkaz a ještě doteď nechápe maximální povolenou rychlost v Americe, která je 105 kilometrů za hodinu. Pokud náhodou pocestujete do Tokia, máte šanci, že tam na staronového mistra světa narazíte - v japonské metropoli totiž zásadně jezdí metrem.

Vettel se nerad dívá na filmy, ale je velkým fanouškem čtyřicet let starého německého krimi seriálu Místo činu (Tatort). Jeho blízcí přátelé mu říkají „Seppi", Vettel rád lyžuje a ve světě F1 je trochu podivínem, protože nemá žádného manažera. Veřejně netají špatné vztahy ke stájovému kolegovi Markovi Webberovi. Ve volném čase Vettel rád cestuje (samozřejmě s kreditní kartou v peněžence) a užívá si procházky v paddocku mezi krásnými ženami.

Zajímavostí je, že mezi tkaničky svých bot si před každou GP obvykle umístí minci. Je to penny, kterou mu věnoval jeho otec po nehodě v motokárách.

Reklama

Související témata: