Hlavní obsah

Pardubice - Most 3:0Pardubice i potřetí na jaře vyhrály a hlásí se do boje o postup

Praha

Fotbalisté Pardubic vyhráli i ve svém třetím jarním zápase Národní ligy, když doma porazili Most 3:0. Navíc už 322 minut neinkasovali. Z šestého místa v tabulce tak ztrácejí jen pět bodů na druhé Táborsko.

Článek

Most vydržel hrát s domácími vyrovnaně celou první půli, ale krátce po změně stran hostující hráči nechali utéct Dostálka, který při zakončení nezaváhal. Pardubicím narostla křídla, chvíli nato trefil Hundák tyč a definitivně pak domácím zajistily výhru dvě přesně hlavičky.

Nejprve se prosadil Pouček po Jeřábkově centru a v 70. minutě usměrnil do branky Řezníčkovu přihrávku Jarosz, který se tak dočkal první trefy v druhé nejvyšší soutěži.

V boji o záchranu si výrazně pomohl Třinec, který doma porazil Bohemians Praha 3:0 a vzdálil se sestupovému pásmu na sedm bodů. Hlavním hrdinou byl útočník Gulajev, který se podílel na všech třech brankách.

Pod úvodní trefu se podepsal centrem, který hostující obrana odvrátila jen k Lisickému, který se trefil do šibenice. Po hodině hry pak Gulajev vybojoval penaltu, kterou sám proměnil, a o pět minut později hlavou podtrhl vydařený výkon Třince. Hosté se za celý zápas nedostali do vážnější šance, v závěru navíc dohrávali bez vyloučeného Rýdela.

19. kolo druhé fotbalové ligy:
Pardubice - Most 3:0 (0:0)
Branky: 48. Dostálek, 61. Pouček, 70. Jarosz. Rozhodčí: Ochotnický - Blažej, Kříž. ŽK: Šlapák (Most). Diváci: 786.
Pardubice: Frydrych - Přibyl, Kopřiva (80. Vencl), Němeček, Pospíšil (58. Prokopec) - Jarosz, Řezníček, Jeřábek, Dostálek - Hundák (75. Fusek), Pouček. Trenér: Krejčí.
Most: Belaň - Běloušek, Charuza, Nguyen, Řehák - Rosendo, Jan Procházka (56. Jakovljevič), Šlapák (71. Veselý), Nečas (67. Redžič) - Surynek, Jiří Procházka. Trenéři: Chaloupka a Hofmann.
Třinec - Bohemians Praha 3:0 (1:0)
Branky: 61. z pen. a 66. Gulajev, 34. Lisický. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Vysloužil. ŽK: Vomáčka - Demeter, Rýdel, Ondrušík. ČK: 86. Rýdel. Diváci: 756.
Třinec: Paleček - Lisický, Vomáčka, Čelůstka, Kubáň - Malíř (7. Joukl), Wojnar, Hupka, Ceplák - Haša (71. Málek), Gulajev (83. Dedič). Trenér: Kula.
Bohemians: Daněk - Ježdík, Hochmeister, Rýdel, Laštovka - Just, Demeter, Sloboda, Vlkanova (62. Hájek) - Topouzis, Ondrušík (77. Hovorka). Trenér: Sazima.
Táborsko - Frýdek-Místek 2:0 (1:0)
Branky: 3. a 55. Musiol. Rozhodčí: Marek - Plesar, Vaňkát. ŽK: Šimák, Ciferský, Vukadinovič - Uvíra, Coufal. Diváci: 1109.
Táborsko: Toma - Kotrba, Ciferský, Mráz, Štrbák - Džafič (90. Hric), Javorek, Šimák (76. Rabiňák), Šiml, Vukadinovič - Musiol (88. Traore). Trenér: Frňka.
Frýdek-Místek: Prepsl - Švrček (73. Coufal), Literák, Cigánek, Žídek - Talián, Uvíra, Mozol, Zapalač (60. Kmoníček) - Prokeš, Staško (60. Kovařík). Trenér: Duhan.

Reklama

Související témata: