Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 1:2Stav série 1:3Třinec nakročil k semifinále, vyhrál v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Pacovský 1 : 0
21. Galvas 1 : 1
23. Dravecký 1 : 2
Záznam online reportáže

Třinec nakročil k semifinále, vyhrál v Mladé Boleslavi 2:1 18.3.2015 19:49 ČTK SSC 3 Text Sport;hokej;extraliga;play off;čtvrtf

Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli ve čtvrtém duelu čtvrtfinále play off extraligy Třinci 1:2 a v celé sérii prohrávají 1:3 na zápasy. Nováček dnes proti vítězi základní části vedl, ale vývoj otočili na začátku druhé třetiny trefami v krátkém sledu Lukáš Galvas a Vladimír Dravecký. Páté utkání je na programu v pátek od 17 hodin na ledě Ocelářů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vladimír Dravecký z Třince se raduje z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Středočeši jako kdyby si dokázali euforii z úterního vítězného vystoupení přenést i do dnešního zápasu a už po 68 vteřinách vedli. Bárta zatáhl puk a místo gólmanem Hrubcem očekávaného zakončení ho předložil na střed hřiště před prázdnou branku Pacovskému, jenž nemohl minout.

Ve čtvrté minutě si domácí zahráli první přesilovku, v níž měl velkou šanci zvýšit Pabiška, jenže bekhendem nezamířil přesně. Přesně po osmi minutách se proti pravidlům provinil Mikulík. Po hře ve čtyřech na obou stranách hráli hosté minutu a čtvrt v početní výhodě a domácí gólman Martin Růžička byl v permanenci. Třinec sehrál přesilovku výtečně, ale bez efektu.

Strážce domácí branky pak vychytal Plíhala a vyznamenal se ve 13. minutě, kdy zakončoval Klepiš takřka do prázdné branky, ale Růžička stihl zakročit a pokryl i dorážku Ružičky. Nedlouho poté usměrňoval kotouč po Mikulíkově akci a přihrávce na dlouhou hůl Kašpařík, Hrubec si ale dokázal poradit a udržel svým barvám těsné vedení.

Třinec rozhodl ve druhé třetině

Nástup do druhého dějství patřil Ocelářům. Jen 50 sekund po návratu ze šaten vyrovnal s přispěním Ovčačíkovy brusle Galvas a o dvě minuty později poslal hosty do vedení Dravecký. Ten nejprve trestuhodně minul odkrytou branku, ale nemusel smutnit dlouho, poněvadž ho vzápětí našel zcela osamoceného Polanský. A Dravecký už nezaváhal.

Následující minuty patřily oběma gólmanům. A když už byl Růžička bezmocný, pálil Dravecký po přečíslení tří na jednoho pouze do tyče. Před druhou pauzou si ještě domácí zahráli krátce v pěti proti třem, vyrovnání se ale nedočkali.

Zkraje třetí části nedosáhl na ostrou přihrávku před Hrubce Hyka. Mladoboleslavští i nadále hýřili aktivitou a hnali se za vyrovnáním, nevyužili však další přesilovku a ve 49. minutě trefil Lenc parádní ranou zápěstím pouze brankovou konstrukci za Hrubcovými zády.

Velkou komplikací pro domácí bylo v 54. minutě 76 vteřin dlouhé dvojnásobné oslabení, v němž Růžička skvěle vychytal Hrňu i Plíhala. Závěrečná power play po oddechovém času ale přišla vniveč, Mladou Boleslav naopak ještě zachránila tyč prázdné branky.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Pacovský (Bárta, D. Výborný) - 21. Galvas (Plíhal), 23. Dravecký (Polanský). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 4030. Stav série: 1:3.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar, R. Čermák - M. Látal, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Lenc, Musil, Hyka - Mikulík, Kašpařík, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Hrabal, Foltýn, M. Doudera - Hrňa, Klepiš, Ružička - Pechanec, Plíhal, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Cienciala, Matuš, Rákos. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice