Hlavní obsah

Sparta - Chomutov 4:0Pöpperle vychytal nováčka a má premiérovou nulu v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Piskáček 1 : 0
14. Cingel 2 : 0
18. Hlinka 3 : 0
36. Buchtele 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty porazili ve 12. kole extraligy nováčka soutěže Chomutov 4:0 a posunuli se do čela tabulky. Pražané rozhodli už v úvodní třetině, kterou vyhráli 3:0. Gólem a asistencí se na tom podíleli útočníci Jaroslav Hlinka a Jan Buchtele, gólman Tomáš Pöpperle udržel poprvé v sezóně čisté konto.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Na brankáře Sparty Tomáše Pöpperleho nevyzrál ani Štěpán Hřebejk, uprostřed sparťan Juraj Mikuš.

Článek

Sparta se dostala už po 66 vteřinách do vedení, když po přihrávce Buchteleho z pravého kruhu zamířil přesně k protější tyči bek Piskáček. Piráti mohli rychle odpovědět. Útočník Růžička vyřešil přečíslení dva na jednoho individuálně, ale ztroskotal na Pöpperlem. Blízko zvýšení byli domácí v deváté minutě ve vlastním oslabení, kdy po přečíslení uvolnil Kumstát Saboliče, který blafákem do bekhendu na Kopřivu nevyzrál.

Za hosty hrozila hlavně Červenkova formace, jenže úvodní dějství patřilo Spartě. Ve 14. minutě skóroval po Réwayově přihrávce Cingel a 121 vteřin před pauzou zvýšil už na tříbrankový rozdíl Hlinka, který těžil z Kudrnovy akce.

Piráti se snažili v druhém dějství dostat zpět do hry. Hned po pauze se ale nedostal k dorážce Červenka. Hosté odolali při Hřebejkově trestu a při Mikušově vyloučení Pospíšil nejdříve trefil pravou tyč a pak se proti jeho zakončení z levého kruhu po Červenkově výzvě včas přesunul Pöpperle.

Elitní formace Chomutova nedokázala pokazit sparťanskému brankáři čistý štít ani při Pechově pobytu na trestné lavici a ve 34. minutě na sparťanském brankáři ztroskotal znovu Červenka. Domácí se naopak při Hřebejkově trestu prosadili a puk protlačil přes Kopřivův beton dorážející Buchtele.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se hosté ubránili 99 vteřin v oslabení tři proti pěti a ve 46. minutě měl další šanci Červenka, Pöpperle si ale i s touto jeho střelou poradil. Kopřivu zase nepřekonal po Hlinkově akci Buchtele. Stav 4:0 se nezměnil, Chomutov tak v bojích o extraligové body nedal Spartě v součtu se sezónou 2013/14 počtvrté za sebou ani jediný gól.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Piskáček (Buchtele, Přibyl), 14. Cingel (Réway), 18. J. Hlinka (A. Kudrna, Eminger), 36. Buchtele (Přibyl, J. Hlinka). Rozhodčí: R. Svoboda, Šír - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 6409.
Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Eminger, Piskáček, Hrbas, J. Mikuš, Polášek - Sabolič, Pech, Kumstát - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Réway, Cingel, Hamilton - A. Kudrna, Černoch, Klimek. Trenéři: Jandač a Moták.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, J. Drtina, Rýgl, Dlapa, Redlihs, Jánošík, Blaha - L. Květoň, Dušek, Hřebejk - Pospíšil, Červenka, Vondrka - Hovorka, V. Růžička ml., Sklenář - D. Kaše, Kämpf, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice