Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 3:4Poslední Plzeň překvapivě vyhrála na ledě třineckého lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Indrák 0 : 1
26. Kracík 0 : 2
32. Hrnka 0 : 3
40. Marosz 1 : 3
51. Adamský 2 : 3
51. Pulpán 2 : 4
55. Polanský 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně se postarali o největší překvapení 15. kola Tipsport extraligy, když jako poslední tým tabulky zvítězili na ledě vedoucího Třince 4:3. O první prohře Ocelářů v normálním čase v sezóně rozhodl v 51. minutě Lukáš Pulpán, po jehož gólu už favorit pouze snížil. Indiáni naplno zabodovali po sérii deseti zápasů a pod Javorovým zvítězili po čtyřech letech. Provizorní trenérský kvartet vedený Martinem Strakou se tak na třetí pokus dočkal prvního bodového zisku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Plzeňští hokejisté se radují z gólu na ledě Třince.

Článek

Plzeň v těžké krizi, Třinec ve vítězné euforii - kdo však čekal další hladkou výhru Ocelářů, přepočítal se. Domácí do utkání vstoupili vlažně a Hrubec je v páté minutě musel podržet po Kubalíkově ráně. Favorit se v první části vzmohl na jedinou pořádnou příležitost, Noskovi ji ale zlikvidoval Hylák.

Na zápas mezi prvním a posledním celkem tabulky to nevypadalo ani v nejmenším. Západočeši byli stále smělejší. Indrákovu velkou příležitost ve 14. minutě Hrubec ještě se štěstím odvrátil, ale v 17. minutě už puk za brankovou čáru zblízka procedil a korunoval střeleckou převahu Indiánů v prvním dějství. Třinec po dvou utkáních s čistým kontem dostal gól po 148 minutách.

Plzeň dostala ještě větší chuť do hokeje a v úvodní desetiminutovce druhé části byla lepší. Situaci Západočechů vylepšil v 26. minutě druhým gólem Kracík, který těsně před Hrubcem tečoval střelu od modré čáry. Hrnka se pak v 32. minutě protáhl po pravém křídle a Doudera mu umožnil, aby svou první ránu dorazil do sítě.

Pulpán vstřelil vítězný gól

Domácí pak možná probudila vítězná bitka Janka s Vondráčkem. Ke konci třetiny se v přesilovce dostali do tlaku a 19 sekund před koncem Marosz zády k bráně z brankoviště po ledě prostřelil Hyláka mezi betony.

Gól do šatny v domácích ještě vzbudil umírající elán. V závěrečné třetině dostali Západočechy pod tlak, ale když to vypadalo, že jsou hosté z nejhoršího venku, pohotově doklepl puk do odkryté části branky Adamský a bylo to už jen o gól.

Prohrami deptaná Plzeň se ale nezhroutila. Kouč Straka si vyžádal oddechový čas a 30 sekund po něm nenápadným pokusem z levého kruhu skóroval Pulpán. Třinec však dále dotahoval. Polanský si zblízka pohrál s Hylákem, snížil na 3:4 a v 59. minutě mohl srovnat Irgl, ale Hyláka neprostřelil. Dlouhá power play domácích se už minula účinkem.

15. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 40. Marosz (Špirko), 51. Adamský (Hrabal, Polanský), 55. Polanský (Irgl, Adamský) - 17. Indrák (Kodýtek), 26. Kracík (D. Sklenička, Pulpán), 32. Hrnka (T. Svoboda), 51. Pulpán (Vondráček). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Kotlík, Tošenovjan. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 4751.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Jank, Galvas, L. Doudera - M. Růžička, Špirko, J. Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - M. Kovařčík, Marosz, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.
Plzeň: Hylák - Čerešňák, Kvasnička, D. Sklenička, Pulpán, Moravčík, Němeček, Slovák - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Vondráček, Lev, Johnson - Indrák, Kodýtek, T. Svoboda - Hrnka, Koreis, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Hanzlík.

Reklama

Související témata: