Hlavní obsah

Sparta - Liberec 1:4Neprůstřelný Tygr Lašák zůstal na střídačce, Spartu vychytal Will

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Šimek 0 : 1
23. Stránský 0 : 2
37. Bartovič 0 : 3
57. Jelínek 0 : 4
Záznam online reportáže

Vrátili se na historické místo. V dubnu 2016 hokejisté Liberce získali mistrovský titul na ledě Sparty. Vypukly velké oslavy. V úterý se v O2 areně představili v předehrávce 16. kola Tipsport extraligy. A opět slavili. Domácím nedali moc šancí a Tygři vyhráli 4:1. Hosté mohli počtvrté za sebou odehrát zápas s nulou, ale v 56. minutě brankář Roman Will nakonec kapituloval.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor prvního gólu Liberce Radim Śimek (vlevo) přijímá gratulaci od spoluhráče Branka Radivojeviče.

Článek
Fotogalerie

První reprízu posledního finále vyhrála Sparta na ledě Bílých Tygrů 3:2. V úterý se proti sobě postavila mužstva, které od sebe před zápasem dělily jen dva body. Domácím patřila čtvrtá příčka, hostům šestá. Liberečtí přijeli do Prahy s bilancí tří výher v řadě, navíc jejich brankář Ján Lašák ve všech udržel čisté konto, ale na Spartě zůstal jen na střídačce.

Sparťané před svými fanoušky v posledních pěti soubojích bodovali. Po prvních dvaceti minutách ale v předehrávce 16. kola prohrávali, a to 0:1, když hosté využili početní výhodu 5 na 3. Stačilo jim pouhých osm sekund, aby se dostali do vedení. Mezi kruhy napálil puk Radim Šimek a brankář Tomáš Pöpperle nestihl zakročit.

Liberečtí brankáři mají formu

V součtu předchozích tří utkání hosté už 200 minut neinkasovali, navíc na Spartě vyhráli zahajovací třetinu 1:0, což se jim povedlo při stejném poměru skóre sedmkrát v předchozích devíti odehraných třetinách probíhající sezóny.

Pokud chtěli sparťané něco změnit od začátku druhé třetiny, nedostali moc šancí. Nejdříve si gólman Pöpperle s Lukášem Vantuchem dokazovali za brankou, kdo má více síly a za pár sekund byl stav 2:0 pro hosty. Po 142 sekundách právě Vantuch vystřelil z pravého kruhu a jeho střelu tečoval Jan Stránský.

Za dvě minuty jel sparťanský kapitán Jaroslav Hlinka sám na Willa, ale ten prokázal, že v posledních dnech mají liberečtí brankáři formu. Jak po neděli řekl Lašák. „Když se člověku daří, tak v bráně může jen stát jako pytel brambor."

Růžička šel předčasně do sprch

A domácím se dále nedařilo. Do šatny předčasně odešel Štefan Růžička, vyfasoval trest 5 minut plus do konce utkání za zásah protihráče do oblasti hlavy. Při vyřizování účtů s Vantuchem mu povolily nervy, což rozhodčí vyřešili nekompromisně a Bílí Tygři měli výhodu tří minut v početní výhodě. A tu využili, Pöpperle neudržel puk a Milan Bartovič zvýšil na 3:0.

Po skončení této přesilovky obdržel Juraj Mikuš trest 2+2 za vysokou hůl a Liberec mohl být v klidu, další čtyři minuty v obranném pásmu Sparty. Ve stejném poměru hráčů nastoupily týmy i do poslední třetiny. Jen v brance domácích už stál Filip Novotný. Domácí se přece jen dočkali, ale až v 56. minutě snížil Petr Vrána. Za pár sekund se trefil ještě hostující Petr Jelínek a konečné skóre zápasu pro tento večer bylo 4:1 pro úřadujícího mistra.

Předehrávka 16. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 56. P. Vrána (J. Mikuš) - 8. Šimek (Radivojevič), 23. J. Stránský (Vantuch, J. Vlach), 37. Bartovič (Ordoš, Svačina), 57. P. Jelínek (Lakatoš). Rozhodčí: Hradil, Šír - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:4, navíc Ružička (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 7244.
Sparta Praha: Pöpperle (41. F. Novotný) - Čajkovský, J. Mikuš, Kalina, Gernát, Piskáček, Nedomlel, Barinka - Uher, P. Vrána, Ružička - Ihnacak, J. Hlinka, Klimek - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Jánošík, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Mikyska, Radivojevič - Svačina, Vantuch, Bartovič - J. Stránský, D. Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice