Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 3:1Plzeň poprvé doma naplno bodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Vondráček 1 : 0
34. Bednář 1 : 1
48. Hrnka 2 : 1
49. Kratěna 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v předehrávce 34. kola Hradec Králové 3:1 a na osmý pokus poprvé v sezóně doma naplno bodovali. V součtu s nedělním vítězstvím v Třinci Indiáni po předchozí sérii čtyř duelů bez bodu uspěli podruhé za sebou, což se jim v tomto ročníku dosud nepovedlo. Vítěznou branku vstřelil ve 48. minutě Tomáš Hrnka a za 13 vteřin pojistil výsledek Ondřej Kratěna. Hradečtí potvrdili mizernou sérii z venkovních zápasů, během níž prohráli poosmé z devíti pokusů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hráčů Plzně.

Článek
Fotogalerie

Domácí povzbuzeni výkonem v Třinci naskočili do utkání aktivně a hosté měli problémy dostat se z vlastního pásma. Kubalíkův pokus z pravého kruhu ale skončil v páté minutě jen na levé tyči a Východočeši přečkali i vyloučení Jarůška. Hráči Mountfieldu se směrem dopředu připomněli až během přesilové hry. Poté ale znovu převzali iniciativu jednoduše hrající Inidáni. V 10. minutě Indrák po obhození Vydareného jel sám na hradeckou branku, Rybár si však s jeho zakončením poradil.

Na druhé straně vystrašila Sochůrka, zaskakujícího za nemocného Hyláka, teč Dragouna mířící těsně nad, ale konec první třetiny patřil znovu domácím. Radosti se dočkali až po pauze, když ve 22. minutě Vondráček úspěšně tečoval nahození Pulpána od modré čáry. Hosté mohli rychle odpovědět, nekrytý Šimánek však zblízka zakončil příliš slabě.

Převahu si stále udržovali častěji střílející Západočeši, naráželi ale na pozorně chytajícího Rybára. Po šikovné Kracíkově zadovce ho neprostřelil Kubalík a po polovině utkání na slovenském gólmanovi ztroskotali v dobrých pozicích i Indrák a Vracovský.

Ve 34. minutě však zaváhal při rozehrávce za brankou Sochůrek a po nabídce od Köhlera vyrovnal přesně mířící Bednář. Agilní domácí chtěli strhnout vedení na svou stranu. Po již čtvrté nevyužité přesilové hře ale krátce před druhou sirénou Rybár dokázal zastavit i pokus na brankovišti volného Kratěny.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté, zbrzdila je ale nedisciplinovanost. Dvě oslabení v rychlém sledu sice hráči Mountfieldu ubránili, za chvíli však inkasovali dvakrát během 13 vteřin. Nejprve ve 48. minutě nepokryli mezi kruhy zakončujícího Hrnku a vzápětí po příhře Kubalíka od zadního mantinelu zvýšil Kratěna.

Hosté následně vrhli všechny síly do útoku. Blízko snížení se ocitl při dlouhé power play Köhler, jeho dorážka však prošla brankovištěm vedle a hradečtí nepotrestali ani vyloučení Lva.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 22. Vondráček (Pulpán), 48. Hrnka (Moravčík), 49. Kratěna (D. Kubalík, Kracík) - 34. Bednář (Köhler). Rozhodčí: Pražák, Hribik - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 3548.
Plzeň: Sochůrek - Čerešňák, Kvasnička, D. Sklenička, Pulpán, Moravčík, Němeček - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Vondráček, Lev, Johnson - Indrák, Kodýtek, T. Svoboda - Hrnka, Koreis, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Hradec Králové: Rybár - Štajnoch, Gregorc, Pavlas, Newton, Pláněk, Vydarený, Čáp, Dietz - Jarůšek, Dragoun, Šimánek - Köhler, Bednář, T. Knotek - R. Pavlík, Potulny, Bulík - J. Veselý, Nedvídek, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice