Hlavní obsah

Liberec - Hradec Králové 2:1Liberec porazil Hradec Králové a vede extraligu o devět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Vantuch 1 : 0
18. Mojžíš 2 : 0
28. Jarůšek 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce zdolali ve 48. kole extraligy Hradec Králové 2:1 a po třetí výhře za sebou mají v čele tabulky čtyři kola před koncem náskok devíti bodů na druhý Třinec. Bílí Tygři si tak mohou už v pátek na ledě Vítkovic zajistit obhajobu Prezidentského poháru pro nejlepší tým základní části. Mají na dosah také start v příštím ročníku Ligy mistrů, o který mohou přijít už jen teoreticky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Vantuch (vlevo) z Liberce a Alexandre Picard z Hradce Králové.

Článek

Jako první ohrozil domácího gólmana Lašáka Kukumberg a na druhé straně kryl Vantuchovu šanci Kacetl, který si pak poradil i s Radivojevičovým pokusem. V sedmé minutě ujel Kukumberg a trefil horní tyč. Vzápětí se radovali Bílí Tygři. Svačina našel zpoza branky naslepo Vantucha, který bekhendem překonal hradeckého brankáře mezi betony.

Další možnost domácích měl Bartovič, který s blafákem do bekhendu neuspěl. Následně se při Knotkově vyloučení neprosadil sám před Kacetlem ani Valský. Na druhé straně minul Jarůšek. Při Vantuchově vyloučení se dostal do šance ve vlastním oslabení i Lakatoš, ale opět ztroskotal na Kacetlovi.

Hned po návratu z trestné lavice vybojoval puk Vantuch, našel Svačinu, který ještě mezi kruhy přihrál Mojžíšovi a Liberec po jeho střele vedl 2:0. Při Štajnochově trestu opět podržel hosty Kacetl, který betonem vyrazil Radivojevičovu střelu.

V úvodu druhého dějství po průniku Valského dorážel Mojžíš, ale Kacetl zasáhl. Ve 28. minutě se dočkal Mountfield v přesilovce snížení, když Newtonovo nahození od modré čáry tečoval Jarůšek. Tygři se snažili odpovědět a Kacetl musel krýt pokusy Stránského a Ševce. Při dalším náporu domácích minul z mezikruží Lakatoš.

Při trestu Stránského mohl vyrovnat Newton, který se dostal po Bednářově přihrávce sám před Lašáka, ale liberecký gólman zasáhl betonem. V 39. minutě překonal Kacetla Ordoš, ale sudí gól neuznali pro předchozí přihrávku rukou Newtona.

Na začátku třetí třetiny Hradec ustál závar přes svou brankou. Vzápětí se měl bránit oslabení, ale liberecký zadák Derner přiznal, že nebyl faulován a rozhodčí trest zrušili. V další možnosti lídra ztroskotal Valský zase na Kacetlovi.

Při čtyřminutovém trestu Štajnocha hradeckého gólmana nepřekonal ani Krenželok. Hosté první ztrátu po čtyřech zápasech nedokázali odvrátit. Vyrovnat se jim nepodařilo ani při power play, při které trefil Ševc tyč prázdné branky. Šanci hostů na vyrovnání navíc snížilo Gregorcovo vyloučení.

48. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Vantuch (Svačina, Bartovič), 18. Mojžíš (Svačina, Vantuch) - 28. Jarůšek (Newton, Štajnoch). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Hodek - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 6771.
Liberec: Lašák - Vitásek, Ševc, Mojžíš, Jánošík, Pyrochta, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Vantuch, Bartovič - J. Stránský, Bližňák, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Newton, Štajnoch, Dietz, Čáp - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - J. Dvořák, Nedvídek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice