Hlavní obsah

Hradec Králové - Ml. Boleslav 4:2Hradec si doma poradil s Mladou Boleslaví a snížil manko na vedoucí Plzeň na tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Koukal 1 : 0
8. Knotek 1 : 1
11. Cibulskis 2 : 1
17. Červený 3 : 1
27. Knotek 3 : 2
43. Köhler 4 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Mountfieldu Hradec Králové zvítězili v předehrávce 35. kole extraligy na domácím ledě nad Mladou Boleslaví 4:2. Východočeši si vypracovali náskok o dva góly už během první třetiny a stejným rozdílem i duel vyhráli. Mountfield tak snížil ztrátu na vedoucí Plzeň na tři body.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejista Rudolf Červený z Hradce v akrobatické pozici po souboji s Davidem Němečkem z Mladé Boleslavi během utkání 35. kola extraligy.

Článek
Fotogalerie

Hradec Králové se tak po nedělní prohře ve východočeském derby v Pardubicích (2:3) vrátil na vítěznou vlnu a vyhrál sedmý z posledních osmi duelů.

Mountfield si vytvořil zásadní náskok už v úvodní části. Hned ve třetí minutě se trefil Koukal, ke kterému se puk odrazil tak trochu šťastně po nahození na zadní mantinel. Koukal zareagoval velmi pohotově a překonal z úhlu Maxwella.

Hosté se však brzy vrátili do hry. V osmé minutě se prosadil Knotek, ještě na jaře opora Hradce. Trefil se nad rameno gólmana Rybára velmi přesně. Branku slavil velmi střídmě, jak bývá v podobných případech zvykem.

Přesto pro Východočechy skončila úvodní část úspěšně. V 11. minutě se povedla lotyšská spolupráce - perfektní Džerinšovu přihrávku tečoval mezi Maxwellovy betony Cibulskis. O šest minut později se navíc trefil v přesilovce Červený, jemuž vyloženou pozici připravil nahrávající Koukal.

Ukázalo se, že to byla nakonec vítězná trefa. Mladoboleslavští totiž už jen snížili. Ve druhé třetině znovu překonal Rybára Knotek, jenž ranou z voleje zužitkoval Orsavovu nahrávku. Tentokrát už branku oslavil, dávala jeho mužstvu šanci na bodový zisk.

Nakonec se ale hostům srovnat nepodařilo. Naopak Hradec na začátku třetí třetiny proměnil druhou přesilovku. Skvělou akci předvedl kapitán Bednář. Projel útočným pásmem a zadovkou nahrál Köhlerovi. Ten potvrdil postavení nejlepšího hradeckého střelce v sezoně a definitivně zlomil mladoboleslavský odpor. Ve zbytku utkání byli domácí mírně aktivnější, ale skóre už se nezměnilo.

Předehrávka 35. kola hokejové extraligy
Mountfield Hr. Králové - Mladá Boleslav 4:2 (3:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Koukal (Červený, Graňák), 11. Cibulskis (Džerinš), 17. Červený (Koukal, Jaroslav Bednář), 43. Köhler (Jaroslav Bednář, Červený) - 8. T. Knotek, 27. T. Knotek (Orsava). Rozhodčí: Šír, Hodek - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 4101.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Zámorský - Köhler, Dragoun, Berger - Jaroslav Bednář, Džerinš, Kukumberg - Cingel, Koukal, Červený - R. Pavlík, Tuominen, Miškář. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Mladá Boleslav: Maxwell - Kotvan, J. Říha, Jan Hanzlík, Knot, Němeček, Eminger, Bernad - Pacovský, V. Němec, Klepiš - M. Procházka, P. Holík, Orsava - L. Pabiška, T. Knotek, Lenc - P. Kousal, Najman, Kubica. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice