Hlavní obsah

Salfický: Nejde mi to, gólů dostávám nějak moc

Poprvé v letošní sezóně byl v neděli střídán během duelu s Kladnem brankář hokejové Sparty Dušan Salfický. Letní posila úřadujícího mistra extraligy zatím se svými výkony spokojená není. "Zatím jsem mužstvo nijak výrazně nepodržel," říká zkušený gólman v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dušan Salfický v dresu Sparty.

Článek

Po čtvrté trefě Kladna jste opustil sparťanskou branku. Jste ze svých výkonů na začátku sezóny rozčarován? Z mé hlavy to ale nebylo. K tomu střídání by ale došlo asi o přestávce. Ten gól to jen urychlil.

Je chytat za Spartu těžší, než jste čekal? Všude je to těžké, ale sám se sebou nejsem vůbec spokojený. Není to ono, protože těch gólů dostávám nějak moc. Snad se to nějakým zápasem zlomí. Zatím jsem mužstvo nijak výrazně nepodržel.

Takže na beky se nezlobíte? Každý chce z přemíry snahy napravovat zaváhání druhých. Pak se ty chyby kumulují, je to trochu chaos a soupeři toho využívají k dorážkám. Na obránce se ale nevymlouvám, já jim to taky moc neusnadňuju.

Při novém trendu posuzování zákroků je hodně přesilovek, ale Spartě zrovna moc nejdou, je to jedna z příčin vašich porážek? To je dnes alfa a omega hokeje. Potřebujeme to zlepšit. Nedali jsme 5 na 3 a hned inkasovali.

Není vám líto fanoušků, kteří byli natěšení, jak budete válcovat soupeře za soupeřem? Ti nás hodně drží nad vodou. Mají s námi velkou trpělivost. Kdyby se od nás odvrátili lidi, tak by to bylo zlé. Na to, co předvádíme, jsou fanoušci ještě skvělí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice